Publicado 23/09/2021 11:49CET

La lava cobreix més de 166 hectàrees de l'illa de La Palma i destrueix 350 edificacions al seu pas

   SANTA CREU DE LA PALMA, 23 set. (EUROPA PRESS) -

   La lava que ix del volcà de Cumbre Vieja, a El Paso (La Palma), ha cobert des que va començar l'erupció aquest diumenge, 19 de setembre, un total de 166 hectàrees i ha destruït ja 350 edificacions, segons el seguiment per satèl·lit del programa Copérnicus de la Unió Europea.

   D'aquesta manera, la lava ja cobreix 14 hectàrees més que fa 36 hores, mentre que les edificacions arrasades al seu pas també han crescut en una trentena en relació al passat dimarts, 21 de setembre.

   El director tècnic del Pevolca, Miguel Ángel Morcuende, va assenyalar en la seua compareixença d'aquest dimecres que el volcà de Cumbre Vieja ha entrat en una zona de "mini estabilitat" que no se sap quant va a durar i encara que és "bastant explosiu", les colades de lava s'han ralentit i avancen amb molta lentitud, a quatre quilòmetres per hora.

   Així mateix, va comentar que el volcà té nou centres d'emissió, quatre d'ells actius i una única fissura, malgrat que en un primer moment es pensava que n'hi havia dos.

   El programa Copérnicus, coordinat a través del Centre Nacional de Seguiment i Coordinació d'Emergències (CENEM), compta amb dispositius per al monitoratge i seguiment de les xarxes nacionals d'alerta, situacions potencials de risc, incidents i emergències de l'àmbit de la protecció civil.

   El semàfor volcànic de l'illa es manté en roig, en situació d'emergència, i el procés eruptiu continua.

colaboracio