Publicado 03/03/2021 10:47CET

L'EMA decidirà el pròxim 11 de març si aprova la vacuna de Janssen

Archivo - Arxive - Vacuna del coronavius.
KIATTISAKCH/ISTOCK - Archivo

MADRID, 3 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) va a celebrar el pròxim 11 de març una reunió extraordinària per a decidir si aprova la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la companyia Janssen, segons ha informat l'organisme.

Si l'EMA dona el vistiplau a aquesta vacuna, serà la quarta que es distribuirà a Europa, on ja estan disponibles les desenvolupades per les companyies Pfizer-BioNTech, Moderna i AstraZeneca.

És previsible que, igual que amb les altres vacunes, una vegada que l'EMA dona el vistiplau a la seua aprovació, poc temps després la Comissió Europea concloga el procés formal d'aprovació per a la seua distribució entre els països europeus.

La vacuna Janssen, d'una sola dosi, aprofita la plataforma de vacunes 'AdVac' de la companyia, que també es va utilitzar per a desenvolupar i fabricar la vacuna contra el virus de l'ébola, aprovada per la Comissió Europea, i per a desenvolupar les seues vacunes experimentals contra el Zika, VRS i VIH. És estable en emmagatzematge a 2/8 graus centígrads durant tres mesos i a -20 graus durant dos anys.

colaboracio