Publicado 28/09/2020 14:58CET

Les autoritats gregues evacuaran 3.000 refugiats des de Lesbos

Campament de Mória, a Lesbos, destruït per les flames
NIK OIKO / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

ATENES, 28 Sep. (DPA/EP) -

Les autoritats gregues tenen previst traslladar aquests dies uns 3.000 migrants i refugiats des de l'illa de Lesbos a la zona continental del país per alleujar la pressió que pateix la zona després de les destrucció del centre de recepció de Mória, on vivien unes 12.000 persones.

El primer grup, de més de 700 persones, salparà aquest mateix dilluns en un ferri: es tracta de persones a les quals ja se'ls ha acceptat la sol·licitud d'asil. Les autoritats preveuen completar d'ací a una setmana el trasllat de 2.300 migrants més, probablement entre dijous i dilluns vinent, segons la cadena ERT.

El ministre de Migració, Notis Mitarachi, ja havia anunciat que el Govern de Grècia volia evitar que el nou camp de Karà Tepé arribara als nivells de saturació de Mória, destruït per diversos incendis. Les noves instal·lacions s'han concebut per acollir un màxim de 10.000 persones.

Les organitzacions defensores dels drets humans, no obstant això, han instat Grècia, en particular, i la Unió Europea, en general, a revisar les seves polítiques per establir mecanismes de solidaritat. El pacte migratori de Brussel·les no contempla quotes obligatòries de reubicació.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Al menos tres muertos por un ataque con cuchillo en una iglesia en Niza

 2. 2

  El Gobierno se aplica la subida de sueldo de los funcionarios que se negó a diputados y senadores

 3. 3

  La historia real tras Gambito de Dama, la serie de ajedrez de Anya Taylor-Joy en Netflix

 4. 4

  Nuevos datos confirman posible impacto del asteroide Apophis en 2068

 5. 5

  Andalucía decreta cierre perimetral hasta el 9 de noviembre y confina las provincias de Granada, Jaén y Sevilla