Les quatre congressistes demòcrates a les qui va criticar Trump: "Els EUA són de tothom"

Actualizado 16/7/2019 11:27:40 CET

MADRID, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

Les quatre congressistes demòcrates contra les quals va carregar el president dels Estats Units, Donald Trump, a les quals va qualificar de "comunistes", han respost aquest dilluns i han assegurat que "els Estats Units són de tothom" durant una roda de premsa conjunta.

"Vull dir als xiquets d'arreu del país que no importa el que diga el president. Aquest país us pertany", ha afirmat la congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez, segons ha recollit la cadena nord-americana CNN.

A Ocasio-Cortez s'hi han unit les congressistes demòcrates Ayanna Pressley, Ilhan Omar i Rashida Tlaib, un quartet al qual anomenen l'"esquadró" a la Cambra de Representants i que han criticat durament el president.

Recentment, les quatre congressistes demòcrates han criticat el Govern per les condicions que es viuen als centres de detenció de migrants a la frontera sud dels Estats Units.

Per la seua banda, Pressley ha afirmat en la roda de premsa que els comentaris del mandatari nord-americà són una "distracció dels assumptes que preocupen i les conseqüències per al poble nord-americà".

La demòcrata Omar ha condemnat l'atac de Trump a través de la xarxa social Twitter contra les congressistes i l'ha qualificat de ser "un atac descaradament racista contra membres degudament elegits de la Cambra de Representants".

Trump va exigir aquest dilluns a les quatre congressistes demòcrates que es disculpen amb Israel i amb ell mateix pel discurs polític que han defensat des de la seua arribada a la Cambra de Representants.

El mandatari també s'ha referit directament a Ocasio-Cortez com una de les congressistes demòcrates "radicals" d'esquerra i ha censurat el seu "llenguatge repugnant i d'odi racista".

Trump ha conclòs la seua sèrie de missatges acusant les quatre congressistes demòcrates d'haver volgut impulsar un procés de destitució contra ell "des del primer dia". "Convertisquen-les en la cara del futur del Partit Demòcrata, destrossaran el Partit Demòcrata. Les seues polítiques destruiran el nostre país!", ha conclòs.

colaboracio