L'OCCC estrena una obra inèdita de titelles protagonitzada pel capità Haddock

 Jordi Tardà Con Un Busto Del Capitán Haddock
PRATSI CAMPS-OCCC
Actualizado: martes, 4 octubre 2011 18:21

VALÈNCIA, 4 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) de València acollirà divendres que ve a les 19.00 hores l'estrena mundial de l'obra per a titelles 'Haddock guanya la grossa¡', una obra inèdita protagonitzada pel Capità Haddock, l'amic més rondinaire del popular heroi de còmic 'Dring', ha informat l'espai cultural.

Esta peça, que es representarà amb marionetes originals dels estudis Hergé, ha estat escrita per Yves Duval, periodista, cineasta, fotògraf i guionista habitual de revistes com 'Tintin', 'Pilote', 'Eppo' i 'Spirou'.

Nascut el 1934 en la població belga d'Etterbeek --el mateix lloc on va nàixer el dibuixant Hergé, de qui ha estat col·laborador--, va treballar per a altres il·lustradors com Raymond Reding, Tibet, René Follet, Albert Weinberg o William Vance, creant personatges tan coneguts com a Rataplan o Doc Silver o fent biografies com la del ciclista Eddy Merckx. Duval va morir el 2009, just després d'haver publicat les seues memòries.

Esta "xicoteta però deliciosa" obra teatral és una troballa inèdita de Jordi Tardà que, fent valer la seua experiència com col·leccionista, va poder localitzar el manuscrit original quan ningú sabia de la seua existència, han destacat les mateixes fonts en un comunicat.

La representació de l'obra estarà a càrrec a la Companyia d'Edu Borja, i s'acompanyarà amb una miniexposició d'elements escenogràfics creats pel mateix Hergé i els seus amics, com per exemple el teatret de joguet que va produir en 1960 o el titella artesanal de Dring creat per Robert Cartelli per al Théâtre Polichinelle en 1932, quan només havien aparegut els tres primers àlbums de la sèrie.

L'acte serà presentat pel crític i divulgador del còmic Álvaro Pons i participarà també Joan Tardá, que pronunciarà una conferència sobre el Capità Haddock, l'entranyable personatge, bevedor i malparlat, que va aparèixer per primera vegada a l'àlbum 'El cranc de les pinces d'or'.

L'OCCC ja ha presentat l'any 2008 l'exposició 'Dring en el món d'Hergé', amb un gran èxit de públic i basada precisament en la col·lecció de Tardà, han recordat els responsables de l'activitat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià