L'oci nocturn acampa davant la Generalitat i exigeix un pla de 50 milions després de 13 mesos de "tancament encobert"

Empresaris i treballadors de l'oci nocturn de la Comunitat Valenciana han iniciat aquest dimarts 13 una acampada de 13 dies, amb 13 tendes durant 13 hores al dia davant el Palau de la Generalitat, per a exigir un pla de rescat
ROBER SOLOSONA/EUROPA PRESS
Publicado: martes, 13 abril 2021 12:02

   VALNCIA, 13 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Empresaris i treballadors de l'oci nocturn de la Comunitat Valenciana han iniciat aquest dimarts 13 una acampada de 13 dies, amb 13 tendes durant 13 hores al dia davant el Palau de la Generalitat, per a reclamar un pla de rescat urgent de 50 milions d'euros que permeta la seua supervivncia després de "13 mesos de tancament encobert".

   Unes altres de les seues peticions són que el govern valenci abone els huit milions compromesos per al sector i convoque una taula científica per a comenar a estudiar la seua reobertura amb mesures com a test d'antígens, llum ultraviolada, mesuradors de CO2, passaport sanitari o control d'aforament i rastreig de clients per 'apps'.

   "No som el problema, som part de la solució i el dic de contenció per a les festes illegals que se segueixen produint tots els dies a partir de les sis de la vesprada", ha defs davant els periodistes el president de la Confederació Empresarial d'Oci i Hoteleria de la Comunitat (CEOH), Lalo Díez. Aquesta entitat va sorgir a la tardor després d'una altra acampada de l'oci nocturn.

   Tretze mesos després del primer estat d'alarma, el sector calcula que arrossega prdues de fins el 300.000 euros en el cas de cada discoteca i 100.000 euros per pub. Davant aquestes xifres "devastadores", la protesta arranca amb el lema 'L'oci es planta' per a evitar que les mil empreses que "queden en peus" hagen de tancar.

   La seua principal queixa és que no arriba els diners després de "molts anuncis i reunions" des que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va avanar les ajudes al novembre, el pla 'Resistir' al gener i l'específic per a l'oci nocturn al febrer. "No estem demanant subvencions. Som empresaris i no tenim vocació de manifestar-nos, solament volem que complisquen", ha urgit el portaveu, garantint que l'acampada respectar el toc de queda.

   El primer que reclamen és que el Consell injecte ja els huit milions per al sector i amplie aquesta quantitat per a cobrir totes les peticions, ja que "les seues previsions inicials eren ajudar solament a 700 empreses i el nombre de sollicitants sobrepassa les mil". És més, segons els seus clculs, aquests huit milions solament cobreixen les prdues de 2020 a pesar que eixe any solament van facturar el 8% del total de 2019.

12 SETMANES DE TREBALL EN 13 MESOS

   També exigeixen que el pla de rescat incloga 50 milions, dins de la segona edició del pla 'Resistir' amb fons del Govern, i que comenar a negociar la desescalada de cara per fi de l'estat d'alarma, ja que "ara solament poden obrir a les cinc de la vesprada i tancar a les sis". "Hem tingut 12 setmanes de treball en 13 mesos; a sí, amb restriccions", ha denunciat el titular de la CEOH, per a rebutjar que es "prohibisca" l'activitat dels dj's.

   Una altra de les seues crítiques és que el Consell no haja convocat ni la taula de desescalada ni l'econmica o la científica per a implantar mesures sanitries preventives en discoteques i pubs. Per tot a, adverteixen que mantindran l'acampada fins que no hi haja "compromisos ferms".

   A mitj i llarg termini, l'oci nocturn planteja que la Generalitat destine 150 milions dels fons europeus 'Next Generation UE' entre 2021 i 2023 a la transformació d'un sector vital i estratgic per al model turístic valenci i que "no hauria d'haver-se vist maltractat, estigmatitzat i marginat".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià