Publicado 21/10/2021 18:23CET

L'ONU obri una nova via per a portar l'ajuda humanitària directament a la població

Visita d'una delegació dels talibà a Ankara
Tunahan Turhan/SOPA Images via Z / DPA

   MADRID, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

   El Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) ha llançat un nou fons amb què vol canalitzar l'ajuda humanitària internacional directament a la ciutadania afganesa, un nou canal amb el qual esquivar els possibles recels després de l'arribada dels talibà al poder.

   El nou Fons Fiduciari Especial para l'Afganistan aspira a recaptar 600 milions d'euros en el seu primer any, amb vista a arribar a 4,5 milions de persones, informa l'agència de notícies DPA. El PNUD ja ha informat d'una primera donació de 50 milions d'euros per part del Govern d'Alemanya.

   L'ONU busca d'aquesta manera desbloquejar els fons que havien quedat congelats per l'ascens dels talibà al poder i treballar amb socis locals per a ajudar per exemple a mantindre o reparar infraestructures bàsiques. També aspira a ajudar a mantindre a flotació a xicotetes empreses o a oferir ajuda directa a ancians o malalts.

   L'administrador del PNUD, Achim Steiner, ha subratllat que l'Afganistan necessita assistència humanitària de forma "immediata" i, al mateix temps, ha emfatitzat la urgència de "mantindre les economies locals en funcionament".

colaboracio