Publicado 25/11/2020 13:01CET

Madrid critica que Sánchez s'amagui darrere de Rufián per "fregir a impostos els madrilenys"

El conseller d'Hisenda de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty
COMUNIDAD DE MADRID - Archivo

Defensa que a Madrid paguen 220 euros per una herència de 160.000 euros en comparació amb els 2.200 de Comunitat Valenciana i Catalunya

MADRID, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Hisenda de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández-Lasquetty, ha criticat que el president del Govern central, Pedro Sánchez, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, s'amaguen darrere d'ERC per fregir a impostos els madrilenys i imposar un socialisme obligatori.

Així ho ha assenyalat en una entrevista a la Cadena Cope, que ha recollit Europa Press, en la qual Lasquetty ha insistit que l'anomenat 'dumping fiscal' no existeix malgrat que ERC haja tancat un preacord amb el Govern central per aprovar els pressupostos generals de l'Estat, que inclou crear una comissió bilateral que pretén "eliminar el paradís fiscal" de Madrid.

Sobre aquesta qüestió, el conseller ha incidit que "Madrid té les mateixes regles que la resta de comunitats", tot i que ha subratllat que l'única diferència és que "fa 16 anys que abaixen els impostos mentre Catalunya i altres fan el contrari". "A ells els ha donat mal resultat i a nosaltres bo", ha dit.

Així, ha assenyalat que se sent "absolutament indignat", com tots els madrilenys, amb l'exigència de Gabriel Rufián perquè és "una agressió" contra els ciutadans de Madrid. "Però que no s'amaguen darrere de Rufián. Això no és cosa d'ERC, és cosa del PSOE, és Sánchez, és Montero, els que fa dos anys que diuen que volen eliminar els impostos baixos de Madrid", ha criticat.

IMPOST DE SUCCESSIONS

A més, ha posat d'exemple que un madrileny que rep una herència de 160.000 euros paga 220 euros d'impost de successions mentre que a la Comunitat Valenciana o a Catalunya n'hauria de pagar 2.200.

"Això és el que vol el PSOE i ho va provar sense èxit en les eleccions. I ara es volen saltar les lleis, la Constitució i l'autonomia fiscal. La decisió dels madrilenys és viure en un ambient de llibertat econòmica, d'impostos baixos, tenint en compte que Madrid finança una gran part del fons que garanteix els serveis públics d'altres comunitats", ha subratllat.

Quan li han preguntat si el Govern central pot obligar Madrid a apujar els impostos per decret, ha assenyalat que creu que "no és possible" i si ho fa, caldria modificar totalment el sistema de finançament autonòmic, que és una llei orgànica i requereix un acord i no pas una esmena als pressupostos com, segons el conseller, ara s'ha pretès.

Per això, ha alertat que s'haurien de "saltar moltes lleis i la Constitució", per la qual cosa ha dit que "la Constitució protegeix" els madrilenys. "A Madrid creiem que hem d'abaixar els impostos i els continuarem abaixant. El PSOE està obsessionat a voler fregir a impostos la gent per fer el que volen", ha assenyalat.

Finalment, ha indicat que moltes empreses venen a Madrid perquè "busquen un entorn de seguretat jurídica, de llibertat econòmica, de poder desenvolupar el seu projecte i que no els fiquen la mà a la butxaca una vegada rere l'altra. No consentirem que el PSOE impose un socialisme obligatori", ha afirmat.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Dieciocho años sin noticias de la Pioneer 10, en rumbo a Aldebarán

 2. 2

  Una marcha negacionista de la Covid-19 en Madrid pide recuperar derechos y libertades: "Fuera dictadura"

 3. 3

  Madrid prohíbe reuniones en casas y adelanta el toque de queda a las 22h con hostelería cerrada una hora antes

 4. 4

  Dimite el JEMAD tras su polémica vacunación, aunque defiende que siguió el protocolo y no recurrió a "privilegios"

 5. 5

  La familia Rivera despide, por última vez, a José Rivera 'Riverita'