Publicado 22/09/2021 12:00CET

Maria del Mar Bonet obri una Trobada de Música del Mediterrani amb protagonisme de les festes populars

Archivo - Maria del Mar Bonet i Borja Penalba (arxiu)
JUAN MIGUEL MORALES - Archivo

   VALÈNCIA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

   La cantant María del Mar Bonet, acompanyada per Dani Espasa i Borja Penalba, obrirà demà dijous els concerts de la Trobada de Música del Mediterrani, que celebra enguany els 40 anys d'història atorgant un lloc preeminent a la tradició musical valenciana.

   L'artista oferirà al Teatre El Musical de València (TEM) un espectacle on alternarà el seu repertori més tradicional amb un homenatge al Pare Ginard, autor del Cançoner Popular de Mallorca. Les entrades per al concert ja estan esgotades, informa l'organització de Mostra Viva del Mediterrani en un comunicat.

   Els concerts del Musical es completaran amb l'actuació de la xipriota Vakia Stavrou, considerada una de les millors veus europees sorgides en l'última dècada; la tunecïna Emel Mathlouthi, l'èxit de la qual la va convertir en la veu de la Revolta del Gessamí al seu país i el recital de producció pròpia 'Ones i Dones', en què 10 artistes --Eva Denia, Lola Ledesma, Mª Amparo Hurtado, Maribel Crespo, Merxe Martínez, Patxi Ferrer, Ina Martí, Aitana Ferrer, Enric Murillo i Clara Dols-- situaran la dona en les diferents etapes del cicle de la vida mitjançant la poesia de diverses autores.

   Com a activitat paral·lela, el Centre Cultural La Nau albergarà la projecció del projecte Antígona 2.0 Mediterranée amb la celebració d'un debat posterior en un acte que tindrà lloc el 7 d'octubre a la vesprada.

   La trobada atorga enguany un "lloc preeminent" a la tradició musical valenciana i els festejos. Açò es materialitzarà en dos concerts a càrrec de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa, el 12 d'octubre al Centre del Carme, i de la Federació d'Orquestres i Rondalles de la Comunitat Valenciana el dissabte 25 de setembre a la Beneficència.

   Les festes populars també tindran presència per primera vegada en el festival amb l'organització d'una trobada de gegants i cabuts on participaran agrupacions de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el mateix dia 25 a la Plaça del Rosari del Cabanyal.

TORNADA DE LA GASTRONOMIA

   D'altra banda, la gastronomia torna a Mostra Viva del Mediterrani amb la presentació del lliure 'Paella y cuscús: una historia mediterránea' amb una activitat que es completarà amb degustació de paella en el restaurant El Bobo i de cuscús al Balansiya a càrrec del xef Rachid Ben-Hamza.

   El programa detallat de Mostra Viva es pot consultar al web del festival mostraviva.org on també es poden reservar les entrades gratuïtes als actes.

colaboracio