Mazón i empresaris, preocupats per una fusió BBVA-Sabadell en poder concentrar el 60% del mercat a la Comunitat

Archivo - Arxive - El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro (e) i el president de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón (d), durant un esmorzar informatiu
Gustavo Valiente - Europa Press - Archivo
Publicado: jueves, 2 mayo 2024 11:21

   El president contacta amb el Sabadell i assegura que estudien l'operació "amb exhaustivitat"

   VALÈNCIA, 2 May. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i els presidents de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i les cambres de comerç valencianes, José Vicente Morata, han mostrat la seua "preocupació" per la possible fusió entre el BBVA i Sabadell, ja que el nou grup arribaria a concentrar el 60% del mercat bancari a la Comunitat Valenciana i la seu social de la segona entitat deixaria d'estar a Alacant si prospera l'oferta plantejada.

   "La notícia no m'ha agradat res", ha manifestat Mazón després que el BBVA comunicara el dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el seu trasllat al president del consell d'administració del Sabadell de l'interès per explorar una fusió en la qual es generaria el major banc d'Espanya. Aquesta operació formaria una entitat amb unes 400 oficines i 2.500 treballadors a la Comunitat.

   El cap del Consell ha explicat que ha contactat "directament amb el Banc Sabadell" a primera hora d'aquest dijous i li han trasllat que "estan estudiant l'operació amb detall, amb exhaustivitat i en aquests moments estan analitzant la resposta que van a donar".

   "Em preocupa. En primer lloc perquè estic a favor de la competència, que els ciutadans tinguen les majors alternatives possibles. De forjar-se aquesta operació estaríem parlant que a la Comunitat Valenciana dues grans entitats financeres concentren quasi el 60% del mercat, i a mi això no em sembla una bona notícia. Jo vull més entitats financeres en les quals els ciutadans puguen triar", ha exposat als periodistes junt amb el president de la CEV abans d'un acte organitzat per 'La Vanguardia' a València.

   Paral·lelament, Mazón ha advertit que estaran "vigilants" davant de la possibilitat que la seu social deixe d'estar a Alacant, ciutat a la qual el Sabadell la va traslladar el 2017 davant de la situació política a Catalunya. "Hem de defensar el nostre territori", ha subratllat, encara que ha remarcat que "al final (les seus socials) acaben totes a Madrid, més enllà d'una picada d'ullet institucional o simbòlic".

   En qualsevol cas, ha defensat que "cal ser cauts" i "acabar d'analitzar els detalls". "Anem a estar damunt, sempre ho hem estat durant aquests dies, anem a tenir un flux de diàleg molt constant per a estar pendent de quins són les decisions i quin és l'evolució que puga tenir", ha declarat, per a insistir que està "preocupat" i que no ho diu "amb un somriure".

"PRESSIÓ" DELS EMPRESARIS

   En la mateixa línia, el president de la CEV ha mostrat "certa preocupació" des de l'empresariat valencià per la possible fusió, ja que la falta de competència competència "fa que el crèdit deixe de fluir".

   "Anem a intentar traslladar la pressió, i ho dic així, a l'entitat que resulte perquè es mantinga en tant que sigui possible el compromís amb el territori", ha asseverat, i ha advertit que si tira endavant la fusió "perjudicarà a la Comunitat Valenciana" perquè "de nou les societats s'aniran al domicili social de Madrid, que és el que està ocorrent amb algunes entitats".

   "Poc més sabem", ha afegit Navarro, després d'assenyalar que és una decisió empresarial i ressaltar la implicació del Sabadell a la Comunitat amb "un percentatge molt alt de participació tant a nivell de crèdit o de participacions d'empreses o ciutadans".

   Com a president del Consell de Cambres de comerç de la Comunitat, José Vicente Morata ha lamentat la possible fusió perquè "no és bé que el nombre d'operadors de bancs es reduïsca de forma tan dràstica". "No sé si serà una bona notícia per als accionistes, però per a les empreses no", ha declarat.

   A més, Morata ha assenyalat que la pèrdua de la seu social "no és una bona notícia ni per a Alacant ni per a la Comunitat Valenciana". "Justament ací treballem perquè realment els bancs estiguen molt recolzats, i no ens sembla el que hem vist fins ara una bona notícia per als interessos de la Comunitat Valenciana", ha insistit.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià