Mercadona deixarà progressivament l'elaboració de pa i reforçarà la col·laboració amb proveïdors locals

MERCADONA SUMA MÉS DE 20 PROVEDORS ESPECIALISTES LOCALS PER A la FABRICACIÓ DE LA SEUA CATEGORIA DE PA
MERCADONA
Publicado: miércoles, 28 septiembre 2022 12:03

   La mesura no afectar les 650 persones de la plantilla que treballen en les línies de panificació, que seran resituades

   VALNCIA, 28 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La cadena valenciana Mercadona ha decidit "reforar" la qualitat de la seua categoria de pa i "optimitzar" els processos de fabricació per a generar una "major eficincia i rendibilitat". Amb aquest objectiu, deixar progressivament l'elaboració de pa, única categoria que fabrica de forma prpia, en les diferents línies existents en els magatzems d'alguns els seus blocs logístics.

   Així, Mercadona reforar la collaboració amb provedors especialistes locals en aquesta categoria, com en la resta de l'assortiment, per a seguir oferint als clients "la mxima qualitat al preu més baix possible", segons ha anunciat en un comunicat.

   La decisió es pren després d'haver iniciat en 2018 un projecte pilot amb la collaboració de diversos provedors especialistes que van assumir, inicialment, la producció de més de 20 milions de quilos a l'any de pa, concretament d'especialitats com el de llet o integrals.

   Després d'aquesta prova inicial, la companyia ha incorporat gradualment més provedors locals a l'estratgia, com per exemple Valero, que elabora el 'pa de pags' a Catalunya des de 2021 o PandeCan, que fabrica pa de millo i matafaluga a Canries des de principis de 2022; o Mondat, provedor andalús, que fa l'entrep integral des de fa uns mesos.

   Tots ells han contribut, grcies al seu coneixement "més profund" del procés i a una millor gestió de les matries primeres, a impulsar la competitivitat d'aquesta categoria.

   Mercadona, que actualment compta amb 20 línies de pa situades en huit dels seus blocs logístics, seguir substituint progressivament la seua producció prpia de pa fins a finalitzar amb la implantació dels nous provedors especialistes.

PLANTILLA

   La mesura, no obstant a, no afectar "en cap cas" les 650 persones de la plantilla que actualment treballen en les línies de panificació, que se n'aniran resituant a mesura que se'n vaja implementant l'estratgia. La companyia ja ha informat de la decisió a la representació legal de les treballadores i treballadors.

   Aquest moviment també implicar "alliberar" espai en els blocs logístics, la qual cosa comportar un "important increment d'eficincia i productivitat, i els permetr centrar-se en les seues activitats ordinries de recepció, emmagatzematge i expedició de productes".

   Segons Ariana González, directora general de fabricació de pa, "en 2018 optem per buscar alternatives a la producció prpia de pa, única categoria de l'elaboració de la qual s'encarregava la companyia, per a apostar, com en la resta de l'assortiment, per provedors especialistes".

   Ara, "després de quasi quatre anys de treball i collaboració conjunta que han servit per a analitzar i millorar aquesta estratgia, confirmem les millores de qualitat i eficincia previstes", assenyala González, i per a han decidit "donar continutat al projecte en tota la cadena amb el tancament gradual de totes les línies de pa; el que ens permetr reforar el nostre paper de prescriptores i centrar-nos en el que millor sabem fer: oferir un assortiment efica de la mxima qualitat i al preu més baix possible".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià