Publicado 27/09/2022 14:31

Un metge accepta 15 mesos de presó per consultar sense autorització l'historial clínic de l'ex-parella i el seu fill

Un metge accepta 15 mesos de presó per consultar la història clínica de la seua exparella
CEDIDA/EP

   VALÈNCIA, 27 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Un metge ha acceptat aquest dimarts una pena de 15 mesos de presó i 1.440 euros de multa per consultar sense autorització l'historial clínic de la seua ex-parella i del seu fill, que no pertanyien al seu centre de salut. No obstant açò, no entrarà en la presó a condició que no torne a delinquir en els pròxims dos anys. Per la seua banda, els altres tres facultatius acusats han quedat absolts.

   El fiscal demanava inicialment huit anys de presó per al principal encausat com a autor de dos delictes continuats de descobriment i revelació de secrets. Per a la resta de metges, reclamava penes que oscil·laven entre els tres anys i nou mesos i els set anys i mig de presó pels mateixos delictes.

   No obstant açò, s'ha arribat a un acord en la vista celebrada hui la secció cinquena de l'Audiència de València, per la qual se li imposa al principal encausat una pena de 15 mesos de presó, huit mesos de multa a raó de sis euros diaris i 27 mesos d'inhabilitació, així com el pagament de les costes, amb l'atenuant de reparació del dany i dilacions indegudes del procés. Als altres tres metges se'ls ha retirat els càrrec després d'acceptar l'acusat principal l'autoria dels fets.

   Els fets entre els anys 2011 i 2014 quan l'acusat va accedir en diferents ocasions als historials mèdics de la dona i del fill d'aquesta, menor d'edat, a través de les aplicacions de l'administració pública sense estar legitimat per a aquesta consulta ja que no pertanyien al seu mateix centre de salut ni havien donat el seu consentiment.

   La víctima havia mantingut una relació sentimental amb el principal encausat que va finalitzar en 2011 i al febrer de 2014, una sentència d'un Jutjat de València va determinar la filiació paterna no matrimonial d'aquest acusat respecte del fill de la víctima.