Publicado 04/12/2020 15:06CET

La ministra de Treball precisa que la setmana laboral de quatre dies "encara no ha arribat a la Mesa de Diàleg Social"

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, en rla eunión d'Alt Nivell de l'Economia Social i Solidària 'L'Economia Social per a una Recuperació Inclusiva, Sostenible i Justa'.
JCCM

TOLEDO, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha recordat aquest divendres que reduir la jornada laboral perquè siga de quatre dies està en el programa de Govern de PSOE i Podem, però, malgrat ser un debat "molt interessant", "encara no està en la Mesa de Diàleg Social".

D'aquesta manera ha reaccionat la titular d'Ocupació des de Toledo poques hores després que el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, assegurara tindre constància que el Ministeri de Treball "en el marc del diàleg social, va a treballar per explorar la reducció de l'horari de treball".

Preguntada pels mitjans sobre aquest assumpte, després de participar en la reunió d'Alt Nivell de l'Economia Social i Solidària 'L'Economia Social per a una Recuperació Inclusiva, Sostenible i Justa', Díaz ha recordat que en el programa de Govern de PSOE i Podem ja es va parlar de regular els usos dels temps, part que no està subjecta en la Mesa de Diàleg Social.

"És un debat del present i futur en el sentit que hem de reordenar els temps i adaptar la jornada a la vida de les persones. Hem de plantejar el que té a veure no només amb la reducció de la jornada, sinó també les hores extres o la distribució irregular de la mateixa", ha precisat la ministra.

"Per tant, en compliment del programa, quan aquest debat entre en la Mesa del Diàleg Social, com sempre fem, ho tractarem. Però eixe debat, que és molt interessant, encara no ha arribat" a la referida Mesa, ha advertit.

Dit açò, ha detallat que no només caldrà regular eixa jornada, sinó altres aspectes que l'envolten. "Estem fent 6 milions d'hores extra a la setmana en el nostre país i el 42 per cent de les mateixes no es retribueixen. Per tant, és un debat complex. Crec que va a ocupar el nou temps de les relacions laborals", ha admès.

colaboracio