El Mitma licita el contracte per a conservar i explotar carreteres de l'Estat a Alacant per 16,2 milions

Imatge del sector 5 d'Alacant, que inclou diversos trams de les carreteres A-7, CV-80 i N-34, on el Mitma realitzarà inversions
MITMA
Publicado: lunes, 5 diciembre 2022 18:50

   ALACANT, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat un contracte per a executar diverses actuacions de conservació i explotació en carreteres de l'Estat a la província d'Alacant, que inclou diversos trams de la A-7, CV-80 i N-340, per un pressupost base de licitació és de 16,2 milions d'euros (IVA inclòs).

   El contracte té una durada de tres anys i contempla la possibilitat de pròrroga per altres dos anys i la seua ampliació amb caràcter excepcional per un període de nou mesos, segons ha informat el Ministeri en un comunicat.

   L'actuació es desenvoluparà en una xarxa de 85 quilòmetres de carreteres, dels quals 65 pertanyen a autovia, que formen part del sector número 5. El contracte s'emmarca en el programa de conservació i explotació del Mitma, que permet mantindre la vialitat en la Xarxa de Carreteres de l'Estat perquè siga accessible i estiga en adequades condicions per a tots els ciutadans.

   El nou model de contractes de servicis per a executar aquestes operacions de conservació i explotació "persegueix oferir un servici integral de mobilitat a l'usuari, millorar l'estat de la carretera i xarxa, i optimitzar els recursos públics".

   Els treballs ajudaran el manteniment i conservació ordinària de les vies per a "permetre que la carretera i els seus elements funcionals disposen de les millors condicions de vialidad i seguretat possible".

   Igualment, inclou actuacions com la vigilància i atenció d'accidents i incidents, accions per a fer front als danys ocasionats per fenòmens meteorològics de l'hivern i també per a establir inventaris i anàlisis i reconeixement de l'estat de la via, entre unes altres.

   L'actuació que impulsa el Ministeri també projecta establir l'agenda per a informar de l'estat de les carreteres, realitzar estudis de seguretat vial i mantindre els elements de la carretera amb adequats nivells de qualitat.

   Així mateix, en aquest contracte s'han inclòs mesures per a millorar l'eficiència energètica, que s'aconseguirà amb la instal·lació elèctrica per a recarregar bateries en vehicles elèctrics en els centres de conservació i en els de control de túnels i amb la instal·lació de pantalles led i plaques solars.

   A més, incorpora un projecte específic d'una xicoteta obra necessària per a millorar la funcionalitat de la via, que consisteix a renovar les marques vials de les carreteres del sector.