Publicado 03/03/2021 11:11CET

Montero diu que la vacunació de les infantes qüestiona la "utilitat" de la monarquia i obri un "horitzó republicà"

Igualtat acusa el PSOE de bloquejar de nou el debat de les lleis Trans i LGTBI en el Consell de Ministres
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

MADRID, 3 Mar. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha assegurat aquest dimecres que la vacunació contra la COVID-19 de les infantes Elena i Cristina durant un viatge als Emirats Àrabs per a veure son pare Joan Carles I obri un debat sobre la "utilitat de la monarquia" i acosta un "horitzó republicà" que està "més a prop que lluny".

En una entrevista en TVE, recollida per Europa Press, Montero ha assegurat que aquesta notícia "contribueix" més encara "al descrèdit" de la "institució monàrquica" i "fa a moltíssims ciutadans preguntar-se per la seua utilitat". Així, la ministra ha negat que el Govern tinguera coneixement de la vacunació i ha descartat demanar explicacions a Casa Reial.

"Crec que més enllà d'això la qüestió és que hi ha una sensació majoritària en la ciutadania que hi ha un tracte de favor de privilegis d'una institució que hauria de ser exemplar, com el poder executiu, el judicial o el legislatiu i que no ho està sent. Eixa sensació és preocupant en si mateixa", ha sostingut.

En aquesta línia, la titular d'Igualtat ha assenyalat que l'Executiu ha de ser "sensible" al debat que s'obri sobre la vigència de la Monarquia a Espanya i sobre l'horitzó republicà que ha d'arribar "per una qüestió de democratització".

"TRACTE DE FAVOR" I FALTA D'"EXEMPLARITAT" PER PART DE CASA REIAL

"Totes aquestes notícies sobre els presumptes casos de corrupció sobre el rei emèrit, sobre les regularitzacions i les quantitats ingents de diners que li presten grandíssims empresaris de llarg a llarg de tot el mon... això obri un debat i una pregunta en la societat que és per a què serveix la Monarquia i un tracte de favor que no es correspon amb l'exemplaritat del que hauria de ser la institució que ocupa la Prefectura de l'Estat", ha insistit Montero.

Preguntada sobre si creu que Hisenda o la Fiscalia han actuat en favor de Joan Carles I, Montero s'ha remès a les declaracions de la ministra portaveu, María Jesús Montero, que va enaltir la tasca dels tècnics de l'Agència Tributària i va negar que el seu Ministeri tinguera coneixement sobre les actuacions de l'emèrit.

Amb tot, la ministra d'Igualtat creu que "hi ha una sensació entre els ciutadans" que existeix un "tracte de favor" al monarca. "Això és una percepció: si fora qualsevol altra persona, no hauria passat", ha resolt.

Montero s'ha referit d'aquesta a la vacunació de les infantes, que es va produir la segona setmana de febrer durant una vista a son pare a Abu Dabi, on es troba Joan Carles I des del passat mes d'agost després d'abandonar Espanya. Segons va avançar 'El Confidencial', també han sigut vacunats als Emirats Àrabs el propi rei emèrit i l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán.

colaboracio