Publicado 28/07/2021 17:11CET

Montero preveu presentar les CCAA els criteris per a reformar el finançament autonòmic en un CPFF abans de final d'any

La ministra d'Hisenda i Funció Pública, Maria Jesús Montero, intervé en una roda de premsa posterior a una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, a 28 de juliol de 2021, a Madrid, (Espanya).
A. Pérez Meca - Europa Press

   MADRID, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

   La ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, espera poder presentar al conjunt de les Comunitats Autònomes les conclusions respecte als criteris per a la reforma del model de finançament autonòmic en un Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) abans que finalitze l'any 2021.

   En la roda de premsa posterior al CPFF celebrat aquest dimecres de manera telemàtica, Montero ha admès que diverses CCAA han tornat a reclamar en aquesta reunió al Ministeri d'Hisenda que s'actualitze aquest model de finançament autonòmic.

   Segons ha explicat, en aquests moments s'estan mantenint diverses reunions bilaterals amb diferents autonomies perquè el criteri de població ajustada siga un dels "criteris nuclears" i, en aquest context, ha recalcat que espera poder presentar aquestes conclusions abans de finals d'any.

PRESÈNCIA DE LA GENERALITAT

   D'altra banda, Montero també ha comentat la presència en aquest òrgan multilateral del conseller català d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, destacant el seu "paper actiu" en aquest Consell de Política Fiscal i Financera.

   "Crec que ha demanat la paraula almenys per als punts més importants, però vull ressaltar el to, que ha sigut amable en tot el moment, i ha traslladat l'agraïment i el reconeixement per l'esforç del Govern amb motiu de la pandèmia", ha subratllat Montero.

   Sobre el que ha plantejat dins de la pròpia reunió, Montero ha desvetlat que Giró ha apostat pel criteri del PIB en el repartiment del Fons Covid-19 d'enguany 2021, ha reclamat l'actualització del model de finançament i ha transmès alguna pregunta respecte a l'IVA.

colaboracio