Moren almenys huit policies afganesos en un suposat bombardeig de l'OTAN

Publicado 17/5/2019 16:55:44CET

Les autoritats locals eleven a 17 el nombre d'agents morts

MADRID, 17 May. (EUROPA PRESS) -

Huit membres de la Policia afganesa han mort víctimes d'un atac aeri a la província d'Helmand, al sud del país, segons el Ministeri d'Interior, que investiga si es tracta, com apunten algunes fonts, d'un bombardeig de les forces de l'OTAN.

El Govern ha confirmat que huit policies han mort, entre ells un comandant local, i altres onze han resultat ferits per un atac en el districte de Nahr-i-Saraj. El Ministeri d'Interior ha obert una investigació per a aclarir el succeït, segons Tolo News.

No obstant açò, Ataulá Afghan, cap del consell provincial d'Helmand, ha elevat almenys a 17 el nombre de policies morts en el bombardeig que, segons ha confirmat, ha sigut executat "per error".

Fonts citades per aquesta cadena i un portaveu del governador provincial consultat per l'agència de notícies DPA han atribuït l'incident a un bombardeig de les forces de l'OTAN. Segons el portaveu, Omar Zwak, els efectius internacionals estaven immersos en una operació per a expulsar els talibà de la zona.

El Ministeri d'Interior ha confirmat que havia demanat suport a les forces de l'OTAN per a combatre als insurgents, que també haurien patit baixes en el marc dels últims enfrontaments.

Per contra, no ha volgut confirmar ara com ara si les morts han sigut causades per un bombardeig de les forces internacionals. En aquest sentit, ha ressaltat que la investigació determinarà si les víctimes van ser causades per foc amic o pels combats amb els talibà.

Els talibà han participat fins ara en sis rondes de converses amb delegacions oficials dels Estats Units en la capital de Qatar, Doha, si bé fins ara no han mantingut trobades amb l'Executiu afganés.

colaboracio