Moreno promet "bel·ligerància activa" des d'Andalusia "davant dels qui volen trencar Espanya"

Toma de posesión del Presidente de la Junta Juanma Morero
Eduardo Briones - Europa Press
Publicado 18/1/2019 16:29:49CET

SEVILLA, 18 Ene. (EUROPA PRESS) -

El nou president de la Junta, Juanma Moreno, ha promès "bel·ligerància activa" des d'Andalusia "davant dels qui volen trencar Espanya i dividir la societat" i ha garantit que la Comunitat "mai no estarà absent en el debat sobre Espanya".

Durant l'acte de possessió al Parlament, en què ha jurat el càrrec davant l'Estatut d'Autonomia i la Constitució Espanyola, Moreno ha assegurat que el seu govern defensarà Espanya contra "qualsevol embat amb la solidesa, convicció i fortalesa" d'aquesta comunitat.

Ha defensat que el seu executiu serà un "aliat fidel" del Govern d'Espanya perquè la "confrontació" que s'ha exercit aquests anys "ha restat oportunitats al progrés" d'aquesta terra. Segons ha assenyalat, la lleialtat ha d'estar per sobre dels partits i de "batalles personals".

Juanma Moreno ha reivindicat el Govern de Mariano Rajoy quan ha sostingut que vol que el seu executiu tinga "l'alçada institucional i el compromís d'un gran govern, el que va encapçalar Rajoy i va tenir com a vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría".

"En moments molt difícils, el seu bon fer, la decisió reformista i la seua intel·ligència van ser una asseguarança per a Andalusia", ha expressat el nou president de la Junta.

colaboracio