Publicado 16/09/2021 17:54CET

El MUA inaugura aquest divendres la primera exposició del nou curs acadèmic "Prana. Luis Sanus"

El MUA inaugura el 17 de soetiembre la primera exposició del nou curs acadèmic: "Prana. Luis Sanus"
UNIVERSIDAD DE ALICANTE

   ALACANT, 16 set. (EUROPA PRESS) -

   El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) presenta 'Prana', una exposició en la qual l'artista Luis Sanus (Alcoi, 1971) mostra una selecció del seu treball més recent. L'acte inaugural tindrà lloc aquest divendres 17 de setembre, a les 19.00 hores, en la Sala el Cub del MUA.

   D'aquesta forma s'obri el nou curs expositiu del museu amb aquesta mostra que romandrà oberta al públic fins al 17 d'octubre, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

   Llicenciat en Belles Arts per la UPV, Sanus es mou entre la pintura, el modelatge i el disseny. La seua pintura en els últims anys ha evolucionat des de la figuració de caràcter més onírica i introspectiva a l'abstracció com a forma d'expressió artística, la qual cosa li permet desenvolupar línies de treball més orgàniques i enèrgiques.

   Prana, és un terme utilitzat en ioga que prové de l'hinduisme i de la paraula sànscrita praná, que fa referència a l'energia vital que connecta tot el que existeix a l'univers. Una força absoluta que impregna tot el que ens envolta, l'essència mateixa de la vida.

   Així, Sanus centra la seua investigació en aquesta energia des del seu coneixement del ioga i el mindfulness i ho trasllada a les seues obres, a les quals dota d'una gran expressivitat mitjançant l'ús del color i de la llum.

   El resultat és una experiència emocional carregada de lluminositat que guarda una relació directa amb la llum d'Alacant, ciutat en la qual l'artista resideix i que està present en tota la mostra.

colaboracio