Netflix corregeix el seu error en 'El cas Alcàsser' d'atribuir al PE la derogació de la Doctrina Parot

Publicado 30/7/2019 18:16:51CET

BRUSSEL·LES, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

Netflix ha corregit l'error d'atribuir al Parlament Europeu, en lloc del Tribunal Europeu de Drets Humans, la derogació de la doctrina Parot en l'últim capítol de la sèrie 'El cas Alcàsser' que va ser denunciat per l'eurodiputada de Cs en l'Eurocambra Maite Pagazaurtundúa el passat 18 de juliol.

El documental de la plataforma repassa la història i el tractament en els mitjans de comunicació del cas Alcàsser, que es remunta a novembre del 1992 quan tres adolescents d'entre 14 i 15 anys d'aquesta localitat valenciana, Míriam, Toñi i Desirée, van ser segrestades, violades i assassinades. Els seus cossos van ser trobats al gener del 1993 en un paratge conegut com la Romana, a Tous.

Per aquests fets va ser condemnat a 170 anys de presó Miguel Ricart, que va eixir de presó en 2013 després de passar 21 anys a la presó, després de desactivar-se la coneguda com doctrina Parot. L'altre considerat autor d'aquest succés, Antonio Anglés, va fugir i figura en parador ignorat des d'aleshores.

"És una bona notícia. Que una sèrie d'aquesta categoria i sobre un tema tan sensible incórrega en un error d'aquest calibre ha de fer-nos reflexionar sobre el nostre nivell d'exigència sobre la informació", ha subratllat l'eurodiputada en un comunicat després de conéixer la rectificació per part de Netflix i Bambú Produccions.

L'eurodiputada ha lamentat que "l'error" d'assenyalar l'Eurocambra com a responsable de la derogació de la doctrina Parot i relacionar-li amb "l'excarceració d'etarres i violadors", una cosa "impossible" i la "confusió" que ha pogut crear la sèrie entre el públic que no sàpia que el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg "no és una institució de la Unió Europea".

Pagazaurtundúa ha defès que després de "comprovar aquest error, seria molt revelador que un equip d'investigació analitzara el paral·lelisme entre les negociacions amb ETA i l'anul·lació de la doctrina Parot que va portar a l'alliberament immediat de desenes d'etarres, sense importar posar en el carrer a depredadors sexuals" i ha insistit que aquest tipus de documental "que indaga els límits de la deontologia i el moral en els mitjans de comunicació necessita d'informació doblement contrastada i real".

colaboracio