Publicado 24/09/2021 14:28CET

Noelia de Mingo reingressa en el psiquiàtric de la presó de Fontcalent després de l'agressió múltiple en El Molar

Noelia de Mingo ix en ambulància de la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Agustín de Guadalix on l'han traslladat detinguda després d'atacar dos persones al Molar, a 20 de setembre de 2021, en Sant Agustín de Guadalix, Madrid, (Espanya).
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

   MADRID, 24 set. (EUROPA PRESS) -

   L'exdoctora Noelia de Mingo ha reingressat en el centre psiquiàtric penitenciari de Fontcalent, a Alacant, després de l'agressió múltiple que va realitzar dilluns passat al municipi madrileny del Molar, han confirmat a Europa Press fonts de l'Associació El Defensor del Pacient.

   Dimarts passat, la jutgessa d'Instrucció número 2 d'Alcobendas ordenava el seu ingrés a la presó provisional comunicada i sense fiança de per la presumpta comissió d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i atemptat a agent de l'autoritat.

   La magistrada va ordenar que fóra derivada a la unitat psiquiàtrica de la presó d'Estremera, sent traslladada ahir al penitenciari de Fontcalent.

   L'exdoctora va ser condemnada en 2006 a 25 anys de reclusió en centre psiquiàtric com a responsable de la mort de tres persones en la Fundació Jiménez Díaz tres anys abans.

   A l'octubre de 2017, l'Audiència Provincial de Madrid, a sol·licitud del jutjat de vigilància penitenciària d'Alacant i amb l'informe favorable del Ministeri fiscal, va substituir l'internament en centre psiquiàtric pel tractament ambulatori i la custòdia familiar.

   Ho va fer a la llum dels diferents informes clínic-forenses, coincidents tots ells en la situació d'estabilitat de la malalta, en la realitat que no havia tornat a presentar episodi algun de descompensació, i davant el fet que era plenament conscient de la seua malaltia, dels símptomes que podien descompensar-li el curs de la seua dolència i la consciència del dany que havia causat.

   No obstant açò, l'Audiència va condicionar el tractament ambulatori al fet que l'afectada se sotmetera fins a la fi de la reclusió al control, al principi quinzenal, de psiquiatria de l'Hospital Infanta Sofia, de Sant Sebastià dels Reis, a la supervisió dels mèdics forenses de la pròpia Audiència Provincial i al compromís adquirit per la família de donar compte al tribunal i a l'especialista clínic de l'aparició de símptomes de descompensació en la malalta.

   Transcorreguts quatre anys des d'aleshores, l'últim informe facilitat pels metges de l'Hospital Infanta Sofia té data del passat dia 3 de setembre. Els metges que atenen a Noelia de Mingo conclouen que a eixa data la pacient "no presenta descompensació psicòtica" i assenyalen que ha acudit puntual a l'administració de la medicació, l'antipsicòtic que els metges li han receptat cada quatre setmanes.

   En idèntics termes s'havia pronunciat dies abans l'Institut de Medicina Legal de Madrid. Amb data de 2 de juliol de 2021, el Servici d'Especialitats Psiquiatria Forense aclareix en el seu informe que Noelia de Mingo "pateix una malaltia greu de curs crònic de la qual en l'actualitat no presenta simptomatologia psicòtica activa".

   En la mateixa línia l'informe arreplega que la pacient havia presentat justificant de la injecció mensual d'antipsicòtics amb que la tracten els psiquiatres de l'Hospital Infanta Sofia i l'emplacen per a una nova valoració en un període de tres mesos.

colaboracio