Oltra sobre la continuïtat d'Echávarri: "Hi ha situacions que són insostenibles i no es poden sostindre"

Gabriel Echávarri
EUROPA PRESS
Publicado 20/10/2017 17:30:24CET

ALACANT, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

La coportaveu de Compromís Mónica Oltra ha assegurat este divendres, en ser preguntada per la continuïtat en el càrrec de l'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, en estar investigat judicialment, que hi ha situacions que són "insostenibles" i quan el són, "no es poden sostindre". "Té una investigació en marxa i una altra en embrió: a bon entenedor poques paraules basten", ha indicat.

Oltra s'ha pronunciat en estos termes a Alacant, on este divendres s'ha reunit el ple del Consell, en ser preguntada pels mitjans per si és possible que Echávarri seguisca en el càrrec després d'estar sent investigat judicialment pel presumpte fraccionament de factures en Comerç i que la Fiscalia li haja citat en la mateixa condició arran de l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP en el consistori.

La coportaveu de la coalició ha fet seues les declaracions del portaveu de Compromís en el consistori alacantí, Natxo Bellido, per a afirmar que el seu company ja va deixar "molt clar" que entre l'"aritmètica i l'ètica, ens quedem amb l'ètica".

"Esta és una qüestió que Bellido va deixar molt clar: entre l'aritmètica i l'ètica ens quedem amb l'ètica. Res més que afegir al que ha dit molt bé en les últimes setmanes", ha ressaltat, i ha posat l'accent que "hi ha situacions que són insostenibles i quan el són, no es poden sostindre".

Preguntada per què li pareixen les negociacions que s'estan mantenint entre PSPV i Compromís per a la "refundació" del pacte de govern en l'Ajuntament d'Alacant i si l'eixida d'Echávarri li pareix condició indispensable per a aconseguir un acord, Oltra ha subratllat que la coalició té un "compromís amb les bones pràctiques, l'ètica i el bon govern" i ha recordat que tots els càrrecs públics del partit han firmat el codi elaborat sobre este tema per la Conselleria de Transparència.

"Eixa és la nostra guia", ha subratllat, i ha incidit que la regeneració democràtica i el compromís ètic és "el segon eix del Pacte del Botànic". Així mateix, ha insistit que Bellido i l'executiva de Compromís a Alacant tenen establida un full de ruta i els alacantins "es mereixen un govern municipal que responga les expectatives del canvi polític que en 2015 va ser majoritari" en la ciutat.

"Es mereixen un govern que regenere la democràcia, que estiga en els paràmetres ètics, que governe per a les persones i rescate persones enfront de l'antic model" i que les persones "tinguem possibilitats", ha citat.

A partir d'ací creu que s'ha de "refundar" el pacte de govern en l'Ajuntament d'Alacant "sobre eixes bases" i ha defès que això és el que està fent Compromís en el consistori a través de Bellido i el que planteja l'Executiva local d'acord amb l'autonòmica. "Eixa és la postura que tenim, la de ser coherents amb el pacte de govern i els programes electorals i el compromís ètic", ha argumentat.

colaboracio