Publicado 18/06/2021 14:01CET

Oltra plantejarà a Delegació del Govern agilitzar els tràmits per a concedir l'asil als migrants de l'Aquarius

Archivo - Arxiu - La vicepresidenta de la Generalitat , Mónica Oltra
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha indicat que plantejarà a la Delegació del Govern que s'agilitzen els tràmits per a concedir el dret d'asil als migrants que van arribar a Espanya en el vaixell Aquarius fa tres anys.

   Així s'ha pronunciat Oltra aquest divendres en la roda de premsa posterior al Ple del Consell. La vicepresidenta ha recordat que va ser "el propi Govern d'Espanya qui els va convidar a vindre després de la proposta de l'alcalde de València d'oferir el port".

   Oltra ha indicat que es va comprometre amb ells i que una persona del seu equip "parla periòdicament amb els supervivents de l'Aquarius" i que la Generalitat està "acompanyant-los en el dia a dia" dins de les seues competències i possibilitats.

   Així, ha apuntat que en la pròxima reunió que mantinga amb la delegada del Govern, "que sempre passa alguna cosa i s'ha hagut d'ajornar", està serà una de les "qüestions fonamentals" que tractaran.

   També ha admès que és "complicat d'entendre que tres anys després, unes persones que van fugir de la guerra, la fam i les tortures, encara no tinguen regularitzada la seua situació". "Almenys una persona del Govern d'Espanya va poder comprovar in situ l'arribada d'aquestes persones. Jo li demane sensibilitat", ha agregat.

colaboracio