Ordenen detenir una edil de la CUP de Reus (Tarragona) en no acudir davant el jutge tres vegades

Mariona Quadrada (CUP), regidora de l'Ajuntament de Reus (Tarragona)
AJUNTAMENT DE REUS
Publicado 21/3/2018 12:12:32CET

TARRAGONA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 2 de Reus (Tarragona) ha acordat la detenció de la regidora de la CUP del municipi Mariona Quadrada després que no haja comparegut cap de les tres vegades en les quals ha sigut citada per declarar com a investigada en la causa per delicte d'odi que la investiga juntament amb més edils de la localitat tarragonina, ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Després de l'operatiu de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra el referèndum sobre la independència de l'1 d'octubre, els portaveus municipals del PDeCAT-CiU, CUP, ERC i Ara Reus van signar un manifest que sostenia que la convivència es va alterar amb l'arribada a Reus de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional --que es van allotjar en hotels de la ciutat-- i criticava la intervenció policial en la jornada de votacions.

La Policia Nacional va denunciar que durant la seua estada en un hotel de la ciutat per participar en l'operatiu contra l'1-O es van convocar protestes contra la presència del cos, i el manifest de l'Ajuntament s'ha inclòs en la causa.

La CUP compta amb sis edils al consistori de Reus, i alguns d'ells ja van quedar en llibertat després d'acollir-se al seu dret a no declarar quan van comparèixer al tribunal.

Es tracta de Marta Llorens i Oriol Ciurana, que ja van plantar el Jutjat el mes de novembre juntament amb Quesada, però van ser detinguts el desembre i van quedar en llibertat després de presentar-se davant el jutge.

colaboracio