Pablo Iglesias comunica a Sánchez que renuncia a estar en el Govern de coalició si no hi ha més vetos

Publicado 19/7/2019 18:08:22CET
RTVE

MADRID, 19 Jul. (EUROPA PRESS) -

El secretari general d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha comunicat al president del Govern en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, que està disposat a no formar part del Govern de coalició amb la condició que no hi haja més vetos ni excuses per a formar la setmana vinent un govern conjunt entre les dos formacions.

"No he de ser l'excusa del PSOE perquè no hi haja un govern de coalició d'esquerres. Estar o no en el Consell de Ministres no serà un problema sempre que no hi haja més vetos i la presència d'Unides Podem en el Govern siga proporcional als vots", ha escrit en el seu compte de Twitter.

A més, ha difós en un vídeo en el qual detalla la seua disposició a fer un pas a un costat però subratlla que els noms del seu partit en l'Executiu de coalició els triarà, "lògicament", la seua formació.

També puntualitza que ha transmés aquesta posició a Pedro Sánchez i que ha encarregat al responsable del comité negociador de pactes, Pablo Echenique, que trasllade al PSOE la seua "voluntat de negociar ja un govern de coalició d'esquerres" i "un acord integral", amb programa i equips, "per a traure avant la investidura la setmana que vé".

colaboracio