Publicado 30/10/2020 11:40CET

Page reclama més lideratge nacional i critica que s'autoritze el confinament a la carta de Madrid

El president de Castella-la Mancha, Emiliano García-Page (Arxiu).
JUNTA C-LM

TOLEDO, 30 Oct. (EUROPA PRESS) -

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha ironitzat amb el tancament de la Comunitat de Madrid que ha decretat Isabel Díaz Ayuso, i ha criticat que el Govern central ho haja permès perquè si haguera permès un confinament per dies als governs nacionalistes, molta gent "posaria el crit al cel i amb la bandera --d'Espanya-- darrere".

En una entrevista a Antena 3 que ha recollit Europa Press, s'ha mostrat sorprès que el govern de Pedro Sánchez haja permès el tancament "a la carta" de Madrid, perquè "la llei diu amb claredat que el període mínim d'aplicació són 7 dies", fet que se sustenta en "dades epidemiològiques".

Així, ha insistit que la política "no ha ajudat a combatre el virus", la qual cosa que és "lamentable", i després de criticar els "debats superficials" que s'han generat en l'àmbit polític aquestes setmanes, ha assenyalat que "no hi hauria d'haver una lluita política i partidària".

MÉS LIDERATGE NACIONAL

De la mateixa manera, ha avisat que "si ningú pensa que la segona onada" del coronavirus la frenarà "el dic de les autonomies, s'equivoca", perquè la situació sanitària "ja ha sobrepassat" les comunitats autònomes, i no tardarem a "reclamar no només que hi haja més homologació, sinó més lideratge" a nivell nacional.

En aquesta línia, ha defensat que prefereix un plantejament "més homologable", tot i que entén que les comunitats autònomes puguen "adaptar" la normativa atenent les seues particularitats.

Finalment, ha afegit que les previsions podrien obligar a "prendre mesures més preventives", per la qual cosa ha suggerit "pecar de prudents" en la presa de decisions.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Las naves Voyager detectan nueva física única del medio interestelar

 2. 2

  Abascal comunica al Congreso un préstamo de 736.000 euros para comprar su nueva casa

 3. 3

  La juez deja en libertad al bailarín Rafael Amargo y los otros tres detenidos

 4. 4

  El Congreso aprueba por amplia mayoría los presupuestos del Gobierno de Sánchez e Iglesias

 5. 5

  Profesores catalanes avisan por carta al PSOE: "No es que el castellano vaya a desaparecer, es que es ya residual"