Pérez Garijo admet que denunciar el cas Taula ha sigut un "suplici" i diu no estar "satisfeta" amb la instrucció

Rosa Pérez Garijo
DIPUTACIÓN/ARCHIVO
Publicado 17/12/2018 14:34:55CET

"Hi havia una trama totalment organitzada i consolidada coneguda per tots, en la qual cadascun defèn tindre un territori", assegura

VALÈNCIA, 17 Dic. (EUROPA PRESS) -

La diputada provincial d'Esquerra Unida i coordinadora general de la formació, Rosa Pérez Garijo, ha admès aquest dilluns que haver sigut la denunciant del cas Taula ha sigut per a ella "un suplici" i ho ha passat "malament" sentint "indefensió" perquè "davant de la calor dels denunciats està la soledat del denunciant", al mateix temps que ha manifestat "no estar satisfeta" amb la instrucció que s'està fent del cas perquè considera que hi ha qüestions "importants" que no s'estan investigant.

"No estic satisfeta amb la instrucció. Hi ha temes molt importants com el de les carreteres amb documentació molt elaborada per a investigar i que no s'ha obert cap peça i tampoc pel projecte dels Leds i altres peces que tampoc s'està investigant", ha assenyalat.

Pérez s'ha pronunciat en aquests termes en una compareixença en la comissió de Les Corts que investiga l'Operació Taula, derivada del cas Imelsa, a la qual ha assistit en qualitat de denunciant del cas en haver entregat a la Fiscalia set denúncies. En aquest sentit, ha explicat que quan va arribar a la corporació provincial en 2011 des del "primer dia" la seua formació va demanar expedients "de tot tipus" i va comprovar "una sèrie d'irregularitats".

Davant aquesta situació, el seu grup estava preparant una denúncia i en 2014 va rebre un pen "amb diversa documentació", entre la qual es trobava informació relacionada amb Imelsa i amb despeses de l'alcalde de Ròtova, en l'època anterior a l'entrada en Imelsa de qui fóra el seu gerent i autodenominat 'ionqui dels diners', Marcos Benavent, amb factures en restaurant de familiars o despeses en trages no justificats.

Així mateix, en aquell pen hi havia altres 57 àudios gravats entre 2005 i 2006 en els quals s'escolta "clarament unes determinades persones" que són l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus; Máximo Caturla; Emilio Llopis; David Serra; María José Masip i María José Alcón. Després d'escoltar-los, ha indicat: "Arribem a la conclusió que podia existir una presumpta trama que afectava les principals institucions valencianes i principals càrrecs del PP".

Així, ha explicat que al llarg d'aquests anys i, després de recaptar la documentació, ha presentat davant la Fiscalia Anticorrupció set denúncies. El primer escrit es va presentar el 31 de juliol de 2014, quan es va facilitar els àudios a Anticorrupció; el segon i tercer van ser al setembre d'eixe any i estaven relacionats amb l'entramat d'empreses d'Alfonso Rus; el quart va ser sobre el projecte de substitució de bombetes LED; el cinqué sobre les adjudicacions a canvi de comissions en l'Ajuntament de València i els dos últims relacionats amb entramats d'empreses.

Encara que ha eludit donar el nom de la persona que li va facilitar eixa informació, el qual donarà en seu judicial, ha considerat que se li va entregar a ella perquè quan va arribar a la Diputació va començar a demanar expedients i li van començar a arribar "diversos anònims". Al seu juí, després d'anys de govern del PP en la institució "hi havia ganes que algú investigara".

"PRESSES I NO GUANYES D'INVESTIGAR

En el torn de preguntes del PP, el diputat Fernando Pastor ha mostrat la seua "disconformitat" per l'"inici d'aquesta comissió" ja que ha criticat que dels 90 documents que té els membres de la comissió per a realitzar els treballs el PP no compta amb cap. "Vostés tenen presses i no ganes d'investigar", ha etzibat a la resta de diputats.

El 'popular' li ha recordat que l'Audiència Provincial "la va expulsar de la causa com a acusació popular en estar investigada en la causa" pels empleats 'zombies', al que ella li ha remarcat que això "no és cert" i ha explicat que eixa peça es deriva que hi havia consellers d'Imelsa que treballen "i no sabien ni el que era Imelsa", per la qual cosa el jutge es va interessar per aquesta qüestió.

colaboracio