Publicado 25/10/2021 13:33CET

Personal temporal i interí protestarà per la consolidació dels seus llocs de treball el dijous a Alacant i València

   VALÈNCIA, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

   Intersindical i altres sindicats han convocat a una vaga el pròxim 28 d'octubre al personal temporal i interí en l'àmbit públic per la consolidació dels seus llocs de treball. A la Comunitat Valenciana, les marxes es donaran a València (a les 10.00 a la Plaça d'Alfons el Magnànim) i Alacant (a les 11 des del IES Jorge Juan).

   La convocatòria de la vaga continua les mobilitzacions convocades des de la publicació de l'esborrany del decret sobre la reducció de la temporalitat, "conegut com a decret Iceta", han assenyalat en un comunicat d'Intersindical.

   Les organitzacions convocants van rebutjar el Decret Iceta perquè "castigava a les persones interines a l'acomiadament i a una indemnització pírrica si no aproven una oposició, quan l'administració, culpable de la situació d'abús de temporalitat reconeguda pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, eixirà indemne".

   El projecte de llei està "actualment en tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats". Les esmenes que han presentat els partits, en molts casos, "no responen les necessitats del personal interí i no s'ajusten a la Directiva Europea 1999/70 que pretén, precisament, impedir l'abús de temporalitat".

   La solució que proposa Intersindical Valenciana és l'aplicació de l'article 61.6 de l'EBEP, és a dir, la realització de processos selectius de consolidació d'aquest personal basat en un concurs de mèrits a tot el personal interí i temporal amb 3 o més anys de serveis, consecutius o no.

colaboracio