Pesic: "El València podria competir en l'Eurolliga, és un equip excel·lent"

L'entrenador del Barça Lassa, Svetislav Pesic, dirije un entrenament després d'A
FCB
Publicado 13/2/2019 14:22:17CET

"L'any passat vaig arribar en bon moment, l'equip tenia qualitat i orgull"

BARCELONA, 13 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'entrenador del Barça Lassa, Svetislav Pesic, ha assegurat que el seu rival en els quarts de final de la Copa del Rei --aquest dijous a les 21.30 hores--, el València Basket, podria competir en l'Eurolliga i no en l'Eurocup doncs creu que són un equip "excel·lent" amb un dels millors jocs interiors d'Europa.

"Encara que juguen l'Eurocup, sense problemes podrien competir en l'Eurolliga. No vull dir que el València és perillós, sinó que és molt bo, excel·lent. Hem de jugar el millor partit de la temporada si volem classificar-nos per al pròxim partit", ha manifestat en roda de premsa.

I és que Pesic recela d'un València Basquet "molt complet". "Tinc molt respecte a com juguen. És un equip complet en interior i en exterior, davant i arrere, amb experiència i amb jugadors que poden ser determinants en moments decisius, com Dubljevic o Will Thomas, el millor '4' a Europa del moment", va assegurar.

De totes maneres, veu al seu Barça preparat "físicament" per a aquest duel davant els 'taronges'. "Un torneig com la Copa del Rei sabem que és molt difícil. Nosaltres parlem només de preparar-nos bé per al València, després veurem si ens classifiquem i parlarem sobre el pròxim partit, però l'equip està preparat per al partit de matí", va celebrar.

A més, ha opinat que el València Basket pot pagar, més enllà de tindre algunes baixes, el jugar de gom a gom en l'Eurocup. "Juguem molts partits, nosaltres en Eurolliga i ells en l'Eurocup, que són favorits i volien classificar-se com a primers. València necessita preparar-se para tots els partits en Lliga Endesa i sobretot en Eurocup i no és fàcil. No es pot jugar tots els mesos i només guanyar", va apuntar.

Açò sí, en la Copa pot passar de tot, i Pesic és conscient. "Es juga cada dia i en tres dies pots guanyar o perdre. Quina és la millor preparació? No trobem el model, que és preparar-se per al següent partit, no donar un segon pas sense donar el primer pas. Sempre és millor si guanyes, però anem a intentar guanyar el primer i tindre un dia de descans", ha apuntat.

L'any passat, sense anar més lluny, el Barça Lassa va guanyar el títol com 'outsider' i amb Pesic nouvingut a la banqueta després de la destitució de Situat Alonso. "L'últim any l'equip va perdre molts partits. Perds confiança i no pots mostrar la teua qualitat, i per a la Copa del Rei de l'últim any vaig arribar en molt bon moment, perquè els jugadors tenien molta qualitat individual, motivació addicional i orgull", ha apel·lat.

"L'equip estava sent molt criticat. Els va provocar per a mostrar la seua qualitat i el seu orgull. I va vindre un entrenador nou que tenia un mínim d'experiència i es va canviar la dinàmica, sobretot va ser important guanyar el primer partit contra Baskonia, que en aquell moment era el millor equip a Espanya", ha comentat del seu 'sorpasso' de l'any passat.

Ara, per a aquesta Copa, creu que la base d'eixe equip té més experiència per a afrontar la cita, encara que creu que encara tenen marge de millora. "Alguns diuen que estem en molt bon moment, jo no puc entendre ni veure que estem en molt bon moment, sí millorant però pense que no estem en el nostre màxim. Es millora, és veritat, es reacciona positiu, però juguem una altra vegada contra un gran equip i pot passar de tot", va augurar.

D'altra banda, preguntat per les declaracions del jugador del València Basket Rafa Martínez assegurant que Pesic era l'estrella del Barça, ho ha negat però deixant clar l'afecte que té el jugador 'taronja', amb qui va coincidir en La Fonteta.

"Amb Rafa vam tindre una gran temporada, en el meu any a València gaudim molt i juguem un bàsquet molt gran. Va ser un jugador molt important per a l'equip. Dic sempre que no és bo que l'entrenador estiga per damunt de l'equip, tampoc és bé si els jugadors no entenen que qui pot ajudar l'equip és l'entrenador", ha matisat.

"Si es troba un equilibri entre aquestes dos filosofies, es pot construir un equip on tots gaudisquen del bàsquet i estiguen llests per a donar el seu màxim. Però com a entrenador, ara millor que abans, he entès des del primer dia que estic ací per als jugadors, no per l'èxit. Una abraçada per a Rafa però demà serà un partit molt dur", ha dit.

Finalment, ha assegurat que "sempre" té la mateixa "responsabilitat". "Si eres entrenador del Barça tens sempre més oportunitat de guanyar títols. Si guanyes tots parlen de l'entrenador però si no guanyes, tens més il·lusions. La responsabilitat la tens sempre, és un honor tindre-la amb l'equip i que tothom espere de l'entrenador que prepare l'equip bé per a guanyar títols", s'ha sincerat.

colaboracio