PLD Space i Telespazio VEGA firmen un acord per al llançament de càrregues de pagament a l'espai amb l''Arion 1'

Zona de càrrega del coet Arion1
PLD SPACE
Publicado 18/6/2018 13:47:52CET

ALACANT, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'empresa il·licitana PLD Space, del parc científic de la Universidad Miguel Hernández (UMH) d'Elx, i l'alemanya Telespazio VEGA han firmat un acord per al llançament a l'espai de càrregues de pagament a bord del coet suborbital 'Arion 1'.

Les dos empreses volen ser "pioneres" a proveir el primer servei privat de llançaments suborbitals a Europa a partir de 2019, amb un primer vol de demostració que tindrà lloc a la fi d'eixe any.

Històricament, l'accés a vols suborbitals que oferisquen condicions de microgravetat per a l'experimentació científica i validació tecnològica ha sigut, a Europa, "una cosa molt limitada, costosa i altament burocràtica".

"Hui en dia només es pot aconseguir mitjançant programes institucionals que comporten llargs temps d'execució, així com un nombre molt limitat d'oportunitats de llançament a l'any, normalment entre una i dos oportunitats de vol a l'any", han sostingut les dos companyies.

Davant d'açò, PLD Space i Telespazio VEGA volen "canviar la manera en la qual s'accedeix a Europa a vols suborbitals, la qual cosa beneficiarà tant el sector científic com el comercial, permetent que s'estimule la competitivitat i R+D europeus".

PLD Space, fundada en 2011, està desenvolupant el coet suborbital Arion 1 per a proveir diferents empreses d'accés científic i comercial a l'espai suborbital des d'Europa. L'objectiu és portar càrregues de pagament de fins a 100 quilos més enllà de la frontera de l'espai (més de 100 km) i exposar-les a condicions de microgravetat, per a posteriorment, ser retornades a terra.

Per a açò, PLD Space ha aconseguit fins ara prop de 17 milions d'euros d'inversió privada i suport institucional. A més, l'empresa ha tingut recentment el suport de la Comissió Europea gràcies a l'Instrumente PIME fase 2, de dos milions d'euros, per al desenvolupament del programa Arion.

Per la seua banda, Telespazio VEGA porta més d'una dècada analitzant i promovent l'emergent mercat comercial suborbital a Europa i ha sigut pionera a interconnectar la comunitat europea amb les primeres oportunitats comercials suborbitals a nivell mundial. La seua última fita dins d'aquest mercat va ser el llançament de dos càrregues de pagament d'universitats alemanyes als Estats Units, a bord del coet suborbital STIG-B de l'empresa Armadillo Aerospace.

colaboracio