Podem demana al Consell que s'assente a negociar les esmenes a pressupostos i "més contundència" en algunes mesures

Estañ en imatge d'arxiu
CORTS VALENCIANES
Actualizado 21/11/2017 15:08:27 CET

VALÈNCIA, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem i síndic de la formació en les Corts Valencianes, Antonio Estañ, ha demanat al Consell que s'assente a negociar les esmenes als pressupostos de la Generalitat per al pròxim exercici de 2018, al mateix temps que li ha reclamat que siga "més contundent" en algunes mesures en temes com a Vivenda o Sanitat que considera que "s'han quedat encara massa curtes".

Així ho ha indicat Estañ en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, on ha mostrat la seua "preocupació" pel fet que "els camins oberts es pretenguen tancar i que una postura es tracte d'imposar als altres". "Els pressupostos són molt importants i la nostra predisposició és al fet que els aprove el Botànic , però ens preocupa que no es vullga dialogar", ha assenyalat.

Insistit per si la formació poguera acabar sent "intranscendent" en l'aprovació dels comptes, després que en el passat ple s'abstinguera a les esmenes presentades per PP i Cs a la Llei d'Acompanyament que finalment van ser rebutjades gràcies als vots en contra dels quatre diputats ex de Cs i ara als No Adscrits, Estañ ha subratllat que no estan per a ser "transcendentes", sinó "per a garantir en la major mesura del possible el compliment de l'Acord del Botànic".

Per al secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, la seua idea no és "abandonar" el bloc del Botànic perquè són una part de l'acord, però ha manifestat que li agradaria que el Consell "posara més de la seua part per a prendre mesures que s'han quedat encara massa curtes". "El que ens agradaria que feren seria asseure's a debatre i ser més contundent en determinades mesures en temes de vivenda, sanitat o accessibilitat", ha manifestat.

EXPLORAREM ALTRES ESCENARIS

Preguntat per si la formació té un pla B, Estañ espera que el PSPV s'assente a negociar i, a partir d'ací, ha indicat que exploraran "els diversos escenaris". "El nostre pla A és aprovar els pressupostos conforme vagen en conseqüència amb el Botànic i si no, explorarem altres escenaris", ha indicat.

Sobre l'actitud de Compromís, ha reconegut que la tasca de govern és complicada, però ha subratllat que li agradaria que tinguera "un major posicionament en algunes qüestions". Referent a açò, el síndic de la coalició, Fran Ferri, ha indicat que no sap a quines qüestions es referia Estañ.

colaboracio