El PP presenta una llei en el Congrés per a prohibir els indults als condemnats per rebel·lió

El PP demanarà que la Fiscalia actue després del "acte de propagada" dels presos del 'procés' gravant vídeos en el Congrés
Ricardo Rubio - Europa Press
Publicado 23/5/2019 16:13:22CET

MADRID, 23 May. (EUROPA PRESS TELEVISIÓ) -

El PP ha registrat aquest dijous en el Congrés dels Diputats una proposició de llei amb la qual pretén modificar la Llei d'Indults, que data de 1870, per a prohibir que el Govern puga aplicar aquesta mesura de gràcia als condemnats per rebel·lió i sedició, que al seu juí són "delictes gravíssims contra l'unitat d'Espanya".

Es tracta d'una de les primeres iniciatives presentades pels 'populars' en aquesta legislatura, encara que encara no va firmada pel Grup Popular sinó per una quinzena de diputats. Per aquesta via ja van registrar una reforma del Reglament per a limitar les fórmules d'acatament de la Constitució.

Amb aquesta nova iniciativa, els de Pablo Casado pretenen que els líders del 'procés' que acaben sent condemnats pel Tribunal Suprem per l'organització del referèndum il·legal de l'1 d'octubre de 2017 puguen arribar a ser perdonats. Creuen que és "imprescindible" respondre amb celeritat la possibilitat" que el Govern de Pedro Sánchez indulte, entre uns altres, el líder d'Esquerra Republicana (ERC) i diputat per Barcelona, Oriol Junqueras.

Segons ha recalcat el secretari general del PP, Teodoro García Egea, aquesta iniciativa és necessària després del "dantesc i vergonnyós espectacle" que es va viure dimarts passat durant la sessió constitutiva del nou Congrés, on un "pres colpista" com Junqueras va demanar a Sánchez parlar i aquest li va contestar amb un "no et preocupes". Al seu juí, el cap de l'Executiu en funcions hauria d'haver respost a Junqueras amb un "ja parlarem quan hi haja sentència i la complisques".

EL PSOE VA EVITAR TANCAR EL DEBAT LA PASSADA LEGISLATURA

La passada legislatura, el PP ja va plantejar la prohibició d'indultar condemnats per rebel·lió mitjançant una esmena a una proposició de llei del PSOE per a reformar la Llei d'Indults, però després de la moció de censura la tramitació d'eixa iniciativa va ser ralentida pels socialistes i va acabar decaent amb la dissolució de les Corts.

En el seu text, arreplegat per Europa Press, el principal partit de l'oposició subratlla que la figura de l'indult ha de ser un recurs "excepcional" que no s'ha d'utilitzar com a "moneda de canvi" amb finalitats polítiques "partidistes".

En aquest cas, es "subvertiria la pròpia naturalesa de la gràcia de l'indult", s'atacarien els pilars bàsics de la democràcia, com són la separació de poders i la igualtat davant la llei, i es trencaria les regles de convivència de la societat espanyola".

Contador
colaboracio