Publicado 19/05/2022 11:42

El PSOE recorda que Podem "es va fracturar" en votar en el Congrés sobre l'abolició de la prostitució

La sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, en una foto d'arxiu.
EVA ERCOLANESE/PSOE

   Acusa de generar "desinformació" als grups que van rebutjar la seua esmena en considerar que podia perseguir també les prostitutes

   MADRID, 19 maig (EUROPA PRESS) -

   La vicesecetaria general del PSOE, Adriana Lastra, ha assenyalat aquest dijous que desconeix quina és la posició actual d'Unides Podem respecte a l'abolició de la prostitució, però ha recordat que el grup parlamentari "es va fracturar" l'última vegada que va haver-hi una votació sobre aquest tema en el Congrés dels Diputats. "Algunes van votar a favor i unes altres en contra", ha indicat.

   Així, Lastra ha afirmat que desconeix quina és la posició del seu socis de Govern sobre la prohibició d'aquesta activitat i que competeix a Unides Podem explicar-ho, però ha convidat a mirar el vot d'aquest grup en una proposició no de llei que es va debatre en el Congrés al febrer de 2019. "La posició actual d'Unides Podem no la conec, però sí, que no van voler donar suport a la nostra esmena d'abolició de la prostitució i del proxenetisme", ha retret.

   Lastra ha recordat a més que aquest mateix dijous presenten una proposició de llei específica per a prohibir la prostitució i castigar als consumidors i ha advertit que ara els grups "ja no tindran excuses" i hauran de decidir si volen perseguir el proxeneta o no. "Serà un debat bastant senzill", ha avançat.

   A més, ha indicat que no han parlat amb els morats des que ahir el PSOE es vera obligat a retirar la seua esmena sobre abolició, que havia inclòs en la Llei de llibertat sexual, coneguda com a 'Llei del si és sí' per falta de suports.