Puig, en "absolut desacord" amb l'esborrany en defensa de l'aigua de C-LM i creu "irrenunciable" el Tajo-Segura

Ximo Puig en una imatge recent
EUROPA PRESS
Publicado 16/7/2018 14:50:12CET

VALÈNCIA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha expressat aquest dilluns el seu "absolut desacord" amb l'esborrany del document de posició en defensa de l'aigua de Castella-la Manxa, que defèn que no es destine "ni una sola gota d'aigua per al regadiu en el llevant". Així mateix, el cap del Consell ha considerat "absolutament irrenunciable" el transvasament Tajo-Segura.

Puig s'ha pronunciat d'aquesta manera abans de participar en l'acte en el qual s'han firmat els acords del pla d'ajudes dels Fons Feder per a la rehabilitació de patrimoni en municipis de la província de València, preguntat per eixe esborrany.

"He de dir que estem en absolut desacord i que el transvasament Tajo-Segura en aquests moments i en aquestes condicions per a nosaltres és absolutament irrenunciable", ha respost el responsable autonòmic, que ha subratllat que "cal abordar aquesta qüestió no des de la confrontació sinó des de l'acord".

Ximo Puig ha reiterat que "hi ha una llei en aquests moments que permet el transvasament" i ha afirmat que els valencians volen que "eixe transvasament done seguretat" i "estabilitat al que és l'horta d'Europa".

"OBRIR EL DEBAT"

Per la seua banda, la consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha indicat respecte a l'esborrany del document de posició en defensa de l'aigua de Castella-la Manxa, la necessitat d'"obrir el debat" a la planificació hídrica de l'Estat.

Així, Cebrián ha mostrat, en declaracions a Europa Press, la voluntat d'abordar aquest assumpte."Si fa falta ens asseiem tots en una revisió dels plans hidrològics de conca, que són els que han marcat les dotacions i les oportunitats que hi ha", ha precisat la consellera.

La titular d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha afirmat que s'està "a l'espera" de poder tindre un diàleg amb el Ministeri d'Agricultura, el departament que té "la competència fonamental de la planificació dels recursos hídrics de l'aigua".

La responsable autonòmica ha afegit que "cal anar cap a un ús més racional dels recursos hídrics que tenim", al mateix temps que ha ressaltat que és "més preocupant l'escenari de canvi climàtic al que ens dirigim", en el qual "les dotacions de la Comunitat Valenciana poden veure's afectades".

colaboracio