Publicado 02/03/2021 15:19CET

Puig demanarà al Govern una convocatòria de fons europeus per a projectes de modernització del sector agroalimentari

Archivo - Arxive - Imatge de collidors
FEDERACIÓN DE COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS

VALÈNCIA, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, instarà el Govern a crear una convocatòria específica de fons europeus per a projectes de modernització, digitalització, aprofitament sostenible de recursos i innovació del sector de l'agroalimentación.

Així ho ha indicat Puig aquest dimarts després de reunir-se amb representants del sector i diversos membres del Consell. Per al president, aquesta línia servirà per a millorar la competitivitat del sector i la rendibilitat en tota la seua cadena de valor.

A la trobada han assistit la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, el director general de Coordinació de l'Acció del Govern Juan Ángel Poyatos i la directora General d'AINIA, Cristina del Campo. Per part de les associacions, han acudit representants d'UPA, AVA-Asaja, La Unió, Cooperatives Agroalimentàries, Anecoop, el Comité de Gestió de Cítrics, Fedacova i la Comissió de la Cadena Alimentària.

El sector agroalimentari representa més del 12% de l'economia valenciana, quasi el 13% dels llocs de treball i més del 20% de les exportacions. A més en 2020, les seues exportacions van créixer un 8,1% davant d'una caiguda de les exportacions generals del 8,7%.

Per aquestes raons el president ha dit que és necessari que part dels fons es destinen específicament a aquest sector i que els empreses, cooperatives i institucions sectorials "presenten projectes per a aprofitar aquests fons de recuperació". Per açò, es dirigirà al Ministerior d'Insdustria perquè llance una manifestació d'interés dirigida exclusivament al sector.

colaboracio