27 de febrer de 2020
 
Publicado 21/1/2020 18:51:01CET

Puig veu positiu el pagament de les entregues a compte a les comunitats i advoca per la "racionalitat i justícia social"

VALÈNCIA, 21 Ene. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha qualificat de "positiu" l'anunciat pagament de les entregues a compte a les comunitats per part del Ministeri d'Hisenda i ha advocat per la "racionalitat i justícia fiscal" en el finançament de les autonomies.

Així s'ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans després de conéixer-se que Hisenda preveu abonar enguany a les comunitats autònomes i les entitats 103.000 milions d'euros en entregues a compte del sistema de finançament el 2020, que començarà a pagar aquesta mateixa setmana, així com altres 10.955 milions d'euros corresponents al tancament de l'exercici del 2018.

"És positiu per a la tresoreria de les administracions públiques", ha dit, ja que si aquestes tenen problemes en aquest punt "acaba afectant directament les empreses i, en definitiva, els treballadors".

En tot cas, ha agregat, amb les entregues a compte i amb el sistema de finançament autonòmic "el que cal posar és racionalitat i justícia fiscal".

colaboracio