Puigdemont haurà d'acatar l'aplicació del 155 si vol cobrar els 112.000 euros de pensió d'expresident

Carles Puigdemont
RTBF
Actualizado 21/11/2017 14:52:02 CET

Montoro dicta una instrucció perquè se l'informe en deu dies si este s'ha acollit a l'estatut d'expresident de la Generalitat

MADRID, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha dictat una instrucció per la qual demana que se l'informe en el termini de deu dies hàbils si l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha sol·licitat acollir-se a l'estatut d'expresident de la Generalitat i cobrar així la pensió que li correspondria, que estaria entorn dels 112.000 euros.

Esta sol·licitud equivaldria a acatar de manera implícita l'aplicació de l'article 155 de la Constitució que, entre altres mesures, inclou el seu propi cessament, així com el de la resta del Govern català.

Si Puigdemont s'acollira a l'estatut d'expresident estaria reconeixent que no és el "president legítim" de la Generalitat, com s'ha definit a si mateix, i admetria que el seu estatus ha passat a ser el d'expresident.

La citada instrucció, recollida per Europa Press, va ser dictada el passat 16 de novembre per Cristóbal Montoro, en qualitat de titular del departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

La Llei de l'Estatut dels Expresidents, que va impulsar en el seu moment l'expresident Jordi Pujol, preveu que Carles Puigdemont puga cobrar una assignació corresponent al 80% del salari que estava cobrant com a president, però no el rep de forma automàtica, sinó que ha de sol·licitar-ho per les lleres oficials que li ha indicat ara Cristóbal Montoro, que serà qui decidiusca si autoritza el pagament o no de la citada pensió.

En el cas de Puigdemont, el seu sou públic com a president de la Generalitat ascendia a uns 140.000 euros bruts, per la qual cosa en cas que sol·licitar-ho i ser acceptat podria tenir dret a percebre una assignació aproximada de 112.000 euros anuals, un poc més de 9.000 euros bruts al mes.

colaboracio