Publicado 26/07/2021 18:59CET

El Ràfol d'Almúnia convertirà el seu antic ajuntament en un edifici multiús

   VALÈNCIA, 26 jul. (EUROPA PRES) -

   La localitat del Ràfol d'Almúnia convertirà el seu antic ajuntament en un edifici multiús després de rehabilitar-lo.

   El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat l'antic ajuntament i les conegudes vivendes dels mestres al Ràfol d'Almúnia, les obres dels quals de rehabilitació per a convertir-lo un edifici d'usos múltiples està previst que s'inicien pròximament.

   El conseller ha estat acompanyat per l'alcalde de la localitat, Josep Vicent Rovira, i la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto.

   Aquestes obres formen part dels projectes d'actuacions urbanes que la Vicepresidència, a través de la direcció general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, està engegant en nombrosos municipis de la Comunitat. El pressupost total de l'obres ascendeix a 376.684 euros i la subvenció de la Conselleria per a enguany serà de 140.000 euros.

   El vicepresident ha mostrat la seua satisfacció per aquesta actuació que "crearà un nou espai de trobada que tindrà diversos usos i que millorarà la qualitat de vida de les veïnes i veïns de Ràfol d'Almúnia". Tot açò a través d'unes obres que recuperaran les condicions d'habitabilitat de l'edifici, eliminaran les barreres arquitectòniques i milloraran les condicions d'eficiència energètica.

   La intervenció suposarà l'enderrocament i reconstrucció de la part posterior de la planta baixa, actualment en pèssim estat, l'eliminació dels barandats, la substitució de l'escala per una nova i la instal·lació d'un ascensor adaptat.

   També se substituirà la fusteria així com les instal·lacions elèctriques, de subministrament d'aigua potable, i es crearan nous banys adaptats. Respecte a la millora energètica, s'instal·laran plaques solars que permetran que l'edifici siga autosuficient energèticament.

colaboracio