Publicado 22/06/2021 19:04CET

El Regne Unit reitera la seua intenció d'eliminar la quarantena per a països en 'ambre' amb la pauta completa

Archivo - Arxiu - Passatgers en l'Aeroport d'Heathrow, en la capital britànica, Londres.
Kirsty O'connor/PA Wire/dpa - Archivo

   MADRID, 22 juny (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Salut del Regne Unit, Matt Hancock, ha insistit aquest dimarts en què el Govern britànic "treballa" per a implantar una exempció a l'obligatorietat de guardar quarantena a la volta de països de la llista 'ambre' de risc per la COVID-19, com Espanya, per a persones completament vacunades contra la malaltia.

   "Sens dubte és alguna cosa" en el que l'Executiu "està treballant", ha assenyalat Hancock en declaracions a Sky News, on, no obstant açò, ha reconegut que no hi ha guies "clíniques" que recomanen alçar la quarantena per a persones amb la pauta completa.

   "És una cosa que m'agradaria veure", ha agregat, abans de garantir que proporcionarà més informació sobre l'assumpte quan tinga més detalls sobre la mesura.

   L'aïllament durant deu dies al retorn de països de la llista ambre, en la qual també figuren França, Itàlia, Portugal o Grècia, es reemplaçaria amb una prova diagnòstica de la COVID-19 diària.

   Hancock ha justificat que el Govern del Regne Unit planteja "essencialment permetre als vacunats recuperar algunes llibertats restringides per a mantindre a les persones sanes".

   "Després de tot, eixe és el propòsit general del programa de vacunació i és per açò pel que és important que tots els adults reben la injecció", ha afegit. No obstant açò, ha reconegut que relaxar les restriccions imposades als viatges a l'estranger és "més difícil", mentre ha reiterat que les autoritats estan "en la senda" per a suprimir les limitacions existents en territori nacional el 19 de juliol.

   Les paraules d'Hancock tenen lloc després que el diari 'The Times' publicara que el Govern britànic té previst anunciar un canvi en les restriccions als viatges com molt ràpid el dijous. D'acord amb la informació del diari, les persones amb la pauta completa estaran exemptes de guardar quarantena durant 10 dies a la seua volta de països ambre des d'agost.

   L'Executiu britànic es va veure obligat a retardar l'últim pas de la seua desescalada, prevista per a aquest dilluns, per l'expansió de la variant 'Delta' del SARS-CoV-2, a la qual s'atribueix un notable increment en els contagis diaris de COVID-19 en el país.

colaboracio