Publicado 17/09/2021 18:25CET

El Regne Unit reordena el seu semàfor epidemiològic i no demanarà test negatiu per a viatjar des d'Espanya

Archivo - Arxiu - Un avió a l'aeroport d'Heathrow
David Parry/PA Wire/dpa - Archivo

   MADRID, 17 set. (EUROPA PRESS) -

   El Govern del Regne Unit ha anunciat que a partir del 4 d'octubre ja no existiran països en 'ambre' en el seu mapa de risc per coronavirus, per la qual cosa els qui arriben a territori britànic des de països com Espanya ja no hauran de presentar cap test negatiu de COVID-19 si han completat la pauta de vacunació.

   El ministre de Transports, Grant Shapps, ha anunciat aquest divendres que s'aplicarà un sistema "més senzill" per al viatger, de tal forma que no hauran de demostrar que no són portadors del virus per a entrar al Regne Unit, com ja venien apuntant les autoritats britàniques.

   Aquest canvi entrarà en vigor el 4 d'octubre, amb vista al fet que "més endavant" es modifiquen també els protocols posteriors a l'arribada, perquè la PCR obligada els dos dies puga substituir-se per una prova d'antigen de flux lateral, "més barata".

   Desapareixerà l'actual semàfor epidemiològic que divideix els països en tres colors per a optar per "una única llista vermella". Així, les zones que no entren dins d'aquest apartat --"la resta del món" en paraules de Shapps-- es beneficiaran de les mateixes condicions per al desplaçament.

   Les autoritats britàniques han acordat a més traure a huit països del grup màxim risc a partir del pròxim dimarts, entre ells Turquia, el Pakistan i Maldivas, segons el ministre. Per als països identificats en roig el Regne Unit ha establit un sistema de quarantenes i proves que supera en costos les 2.200 lliures (quasi 2.700 euros per persona).

Contador
colaboracio