Publicado 06/10/2022 11:12

La Reial Senyera es podrà visitar dissabte, vespra del 9 d'Octubre, a l'Ajuntament de València

Archivo - Imatge d'arxiu de la pujada de la Reial Senyera a l'Ajuntament de València en una celebració del 9 d'Octubre.
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La Reial Senyera es podrà visitar dissabte que ve, vespra del 9 d'Octubre, al Saló de Cristall de l'Ajuntament de València. El consistori obrirà les seues portes perquè els ciutadans puguen contemplar-la i retre-li homenatge de 10.00 a 20.30 hores amb motiu de la celebració, el diumenge, del Dia de la Comunitat Valenciana, segons ha informat en un comunicat.

   Aquesta convocatòria, amb el nom de 'València, amb la Senyera', se celebra tradicionalment la vespra del 9 d'Octubre. Normalment, la Senyera es trasllada des del Museu Històric fins al Saló de Cristall a l'espera de la celebració del Dia de la Comunitat. No obstant açò, enguany, a causa que l'espai museogràfic es troba tancat per obres de restauració, la Senyera està ja exposada en una vitrina en el Saló de Cristall, ha detallat l'Ajuntament.

   Per açò, en aquesta ocasió, la celebració s'iniciarà traient la Senyera de la vitrina i col·locant-la en una peanya, on podrà ser visitada per la ciutadania.

   El cor Lex et Gaudium del Col·legi d'Advocats de València interpretarà la peça musical 'Cant a la Senyera', una composició d'Agustí Alaman amb lletra de Carles Salvador a les 19.00 hores, les 19.30 hores i les 20.00 hores de la vesprada del dissabte en el mateix Saló de Cristall.

   A les 20.30 hores es tancaran les portes del consistori i la Senyera romandrà en la peanya fins que l'endemà isca de la casa consistorial per a la Processó Cívica del 9 d'Octubre.

   En paral·lel a l'exposició pública de la Senyera, la plaça de l'Ajuntament acollirà, a les 19.00 hores, la Mostra de Balls, Música i Cançons Valencianes que organitza la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, ha agregat el consistori. En acabar la mostra, al voltant de les 21.00 hores, hi haurà una 'dansà' popular.

   A més, per a les 20.00 hores, la Federació Valenciana de Moros i Cristians ha organitzat a la plaça dels Furs una representació de les ambaixades de la conquesta. Per a finalitzar els actes previstos en la vespra del 9 d'Octubre, la pirotècnia Mediterrani dispararà a les 23.00 hores un castell de focs artificials en el Campus de Tarongers, ha assenyalat l'administració municipal.