El requisit lingüístic torna a dividir Botànic i oposició en el debat d'esmenes a la Llei de Funció Pública

Comissió de Justícia dels Corts
FLICKR CORTS
Publicado: lunes, 1 marzo 2021 15:52

VALNCIA, 1 Mar. (EUROPA PRESS) -

El requisit del valenci per a accedir a l'administració ha tornat a dividir els partits del Botnic i els de l'oposició en el debat d'esmenes a la Llei de Funció Pública, en coincidncia amb una protesta del sindicat de funcionaris CSIF. Mentre PSPV, Compromís i Unides Podem han recordat que es regular en un reglament posterior i per categories, PP, Cs i Vox han qüestionat que siga necessari i han advertit que molts treballadors es quedaran fora.

Aquesta llei, pendent de la passada legislatura, ha passat per la comissió de Justícia sense canvis substancials després de més d'un any des que la Generalitat l'aprovara abans de la pandmia, amb la previsió que isca prximament endavant en el ple de les Corts. L'inici del debat s'ha retardat dos hores perqu els grups han negociat fins a l'últim moment.

Entre les 379 esmenes presentades, les del govern (PSPV-Compromís-Unides Podem) han acceptat amb la seua majoria algunes com una d'UP per a establir un rgim transitori de dos anys perqu els interins puguen formar part de les borses sempre que s'hagen examinat en l'última convocatria o en l'anterior.

Els del Botnic també han consensuat altres aspectes de la llei com que els funcionaris puguen optar al teletreball de forma voluntria, donar un mxim d'un any per a establir un reglament de provisió de places per a discapacitats, agilitzar la cobertura de baixes o publicar el text dels temaris d'exmens en la web de Conselleria.

I entre les propostes de l'oposició ha tirat endavant una del PP, modificada per Compromís, perqu els funcionaris en prctiques no deixen de percebre complements previs o triennis reconeguts.

En el debat, l'oposició ha posat l'accent que l'"únic objectiu" del tripartit amb aquesta llei és el requisit lingüístic o exigncia del coneixement del valenci per a entrar a l'administració, una cosa que es regular amb un reglament posterior que determinar els nivells específics per a cada lloc.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià