Rescatades 24 persones a bord de dos pasteres enfront de les costes de Torrevieja

Pastera enfront de les costes de Torrevieja
CRUZ ROJA
Publicado 7/12/2018 19:01:18CET

ALACANT, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

Salvament Marítim i Creu Roja han rescatat 24 persones que viatjaven en dos pasteres albirades enfront de les costes de Torrevieja (Alacant). Quatre d'elles són dones, i dos de tots els rescatats diuen ser menors d'edat, segons han informat fonts de les dos entitats.

Els immigrants d'una de les dos pasteres han sigut rescatats per Salvament Marítim, pel vaixell Salvamar Mirfak, i els han traslladat al moll de la sal del Port de Torrevieja. Allí rebran assistència sociosanitària i humanitària per part de Creu Roja.

Segons han informat fonts de Salvament Marítim, aquestes persones ja han necessitat atenció sanitària perquè presentaven símptomes d'hipotèrmia.

Fonts de Salvament Marítim han detallat que, entorn a les 8.30 hores, el pesquer Florino i Carla ha donat l'avís que es trobava una pastera a 30 milles al sud aquest de Torrevieja.

Des de Salvament Marítim s'ha mobilitzat al Centre de Coordinació de València que ha destinat a l'embarcació del Salvamar Mirfak al fet que rescatar aquesta pastera, que es trobava parada.

Salvament Marítim ha aconseguit posar fora de perill els immigrants que viatjaven en la pastera entorn de les 11.15 hores. En ella viatjaven set homes, dos d'ells menors d'edat i dos dones, tots ells d'origen magribí. Els han atès en presentar símptomes d'hipotèrmia.

Poc després, el mateix pesquer donava avís que en la mateixa zona que la primera pastera, es trobava una altra embarcació amb la resta de persones, entre elles, dos dones, que també han sigut rescatats pel Salvamar Mirfak i que també han sigut atesos per hipotèrmia.

colaboracio