El restaurant investigat per la mort d'una clienta cancel·la els sopars del Valencia Culinary Festival

Publicado 20/2/2019 18:53:30CET

El festival mostra les seues condolences a la família de la morta i desitja "la ràpida resolució dels motius d'aquest trist succés"

VALÈNCIA, 20 Feb. (EUROPA PRESS) -

El restaurant El Riff de València, investigat per la mort d'una clienta el cap de setmana passat, ha cancel·lat els sopars especials que havia programat la setmana vinent amb el xef austríac Richard Rauch, en el marc del Valencia Culinary Festival.

"A l'espera del resultat de les proves de Sanitat, cancel·lem els sopars del 26/27 de febrer amb Richard Rauch, del VlcCulinary, donada la proximitat de les dates", informa el xef amfitrió del Riff, Bernd H. Knöller, en el seu compte de Twitter. L'establiment informarà pròximament sobre la seua participació en el festival.

Així mateix i en un comunicat, l'organització de Valencia Culinary Festival ha anunciat que la seua programació "seguirà endavant en les dates previstes", del 25 de febrer al 10 de març, i ha volgut transmetre les seues condolences "a la família de la morta" i "ressaltar la irreprotxable trajectòria de Bernd H. Knöller, desitjant la ràpida resolució dels motius d'aquest trist succés".

La decisió del xef arriba després d'anunciar la passada jornada el tancament de l'establiment fins que s'aclarisquen les causes de la defunció de la dona de 46 anys i "puga reprendre's l'activitat amb plenes garanties tant per al personal com per a tots els clients".

La Conselleria de Sanitat va obrir una investigació per a determinar les causes de la mort d'aquesta dona després que haguera sopat en aquest conegut restaurant valencià que compta amb una estrela Michelin.

El brot de toxiinfecció alimentària es va declarar el diumenge, 17 de febrer, amb tres casos d'una mateixa família a València. Els malalts van presentar vòmits i diarrea un dia abans i dos d'ells, pare i fill --de 12 anys--, van evolucionar bé i es van recuperar. No obstant açò, la dona, amb vòmits profusos, va morir en la matinada del dissabte al diumenge en el seu domicili.

Aquest dimecres, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que investiguen si hi ha una coincidència en el menú que van ingerir i ha recalcat que encara no es pot determinar que els bolets múrgoles siguen el focus de la infecció.

A L'ESPERA DE L'ANÀLISI DELS BOLETS

Les mostres que s'han arreplegat en el restaurant ja s'han remès a l'Institut Nacional de Toxicologia perquè siguen analitzades. Barceló ha recalcat que cal esperar l'informe d'aquest institut per a saber si hi ha una relació directa entre "el fatal desenllaç i els productes que es van servir eixe dia".

També cal esperar al fet que l'autòpsia que se li està practicant a la dona determine si la causa directa de la mort va ser la ingesta d'un aliment, o li va provocar un estat que li va portar a aquest fatal desenllaç i si tenia alguna patologia prèvia.

El restaurant haurà de romandre tancat fins que concloga la investigació, una mesura que ja va adoptar aquest dimarts el local per a facilitar als tècnics de Salut Pública la presa de mostres i realitzar la inspecció, com estableix el protocol.

De la mateixa manera, es determinarà si la investigació s'estén als proveïdors del restaurant i determinar, si escau, les responsabilitats oportunes, com ha explicat la titular de Sanitat.

colaboracio