Publicado 29/09/2022 13:48

Ribó sobre l'EMT per a menors de 30: "La nostra voluntat, que siga gratis d'acord als plantejaments de Puig"

Archivo -  Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT de València al centre de la ciutat.
EMT VALÈNCIA - Archivo

   VALÈNCIA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   L'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), ha afirmat hui que la voluntat de l'Ajuntament és que els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) siguen gratuïts per als joves menors de 30 anys i s'unisquen així al bo gratuït per a aquest sector de la població anunciat pel president de la Generalitat, Ximo Puig (PSPV).

   "És la nostra voluntat que siga gratis, per descomptat, d'acord amb els plantejaments del president de la Generalitat", ha afirmat el primer edil preguntat per la qüestió en el Fòrum Nacional Ciutats Segures que se celebra a València.

   Ribó s'ha pronunciat així després que la vicealcaldesa de la ciutat i portaveu socialista en el consistori, Sandra Gómez, avançara ahir que s'ha aconseguit un acord amb l'Autoritat de Transport Metropolità (ATMV) per a incloure l'EMT en el bo gratuït anunciat per Puig i que l'edil de Mobilitat Sostenible a València i president de la companyia publica d'autobusos, Giuseppe Grezzi (Compromís), matisara que s'estava a l'espera de veure l'acord que proposa de l'ATMV encara que va dir que confiava a poder anunciar prompte eixa mesura.

   "És una proposta que va fer Ximo Puig. Estem treballant la concreció d'aquesta proposta en el cas de l'EMT", ha afirmat Joan Ribó sobre l'assumpte. Així mateix, ha asseverat que en aquest moment no pot donar "més dades" perquè "no s'ha reunit encara l'entitat metropolitana". Grezzi va assegurar dimecres que s'havia ajornat el consell d'administració de l'ens.

   Al seu torn, Sandra Gómez ha parlat hui de nou sobre el tema en declaracions als mitjans de comunicació abans de començar el ple ordinari de setembre en el consistori. Ha defès la "necessitat" que els valencians tinguen la "certesa" que l'EMT se sumarà a la iniciativa de Puig perquè els menors de 30 anys puguen usar el transport públic de manera gratuïta.

   "El que hem de fer els polítics és generar certeses. I hi ha una certesa que és que el bo per a menors de 30 anys en l'EMT serà gratuït perquè hi ha voluntat política tant en la Generalitat com en l'Ajuntament que així siga", ha manifestat Sandra Gómez, que ha agregat que "amb la mesura es beneficiaran 145.000 persones".