Publicado 17/01/2022 18:20

Sánchez anuncia que demà s'aprovarà el bo jove al lloguer de 250 euros per a menors de 35 anys

El nou canceller alemany, Olaf Scholz i el president del Govern, Pedro Sánchez, compareixen després de la seua reunió i d'un esmorzar de treball, en el Palau de la Moncloa, a 17 de gener de 2022, a Madrid, (Espanya).
Alberto Ortega - Europa Press

   MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns en una roda de premsa que el Consell de Ministres aprovarà demà el bo jove al lloguer, de 250 euros, per a persones d'entre 18 i 35 anys.

   El bo tindrà efecte retroactiu des de l'1 de gener, com confirmen a Europa Press fonts del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma).

   Sánchez, en la roda de premsa conjunta amb el nou canceller alemany, Olaf Scholz, ha destacat l'aprovació del bo jove, que té com finalitat afavorir l'emancipació dels joves i facilitar el lloguer d'habitatges.

   El Consell de Ministres també donarà llum verda aquest dimarts al Pla Estatal d'Habitatge i a la Llei d'Arquitectura i de Qualitat de l'Habitatge, com ha assenyalat Sánchez.

   La partida per al bo jove del lloguer, de 200 milions d'euros, està contemplada en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2022.

   Els beneficiaris que podran sol·licitar aquesta ajuda hauran de ser joves d'entre 18 i 35 anys, i amb un contracte de treball que no li genere més de 23.725 euros anuals. A més, el bo s'aplicarà a cada jove i no a cada habitatge.

   L'Executiu té pendent d'aprovació la Llei d'Habitatge. La titular del Ministeri, Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, confiava a portar aquesta normativa al Consell de Ministres de matí, però el ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va rebutjar la proposta de l'informe sobre l'avantprojecte de llei.

   El Consell de Ministres va aprovar l'avantprojecte en primera lectura el 26 d'octubre i un dia després es va iniciar el tràmit d'audiència i informació pública, que va finalitzar el 18 de novembre de 2021.

   Durant eixe tràmit es van presentar 90 al·legacions dins del termini i en la forma escaient per diferents institucions, entitats i particulars, segons van informar fonts del Ministeri dirigit per Raquel Sánchez. Eixes al·legacions es van analitzar entre el 18 i el 28 de novembre, per a remetre's el 29 d'eixe mes als Departaments Ministerials per al seu informe.

   El Ministeri va enviar el document al CGPJ el passat 1 de desembre per al seu informe per urgència. El CGPJ comptava amb un termini de 15 dies hàbils, a causa del caràcter d'urgència, per a emetre l'informe, per la qual cosa el termini ja hauria finalitzat a la fi de desembre.

   La normativa sobre habitatge contempla regulacions el preu del lloguer en zones de mercat tensionades, bonificacions per a incentivar que xicotets propietaris baixen les rendes als llogaters i mesures per a fomentar el parc públic d'habitatge, entre altres mesures.

colaboracio