Publicado 18/06/2021 13:03CET

Sánchez anuncia que les mascaretes ja no seran obligatòries a l'aire lliure el dia 26

El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé en la clausura de la tercera sessió de la XXXVI Reunió del Cercle d'Economia, a 18 de juny de 2021, a Barcelona, Catalunya, (Espanya).
David Zorrakino - Europa Press

   El Govern ho aprovarà el dijous en un Consell de Ministres extraordinari

   BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres que les mascaretes deixaran de ser obligatòries en els espais a l'aire lliure a partir del dissabte 26 de juny.

   En la seua intervenció en la clausura de la Reunió Cercle d'Economia, que se celebra en l'Hotel W de Barcelona, ha explicat que convocarà el dijous un Consell de Ministres extraordinari per a aprovar la mesura. "Aquest serà l'últim cap de setmana amb mascaretes en els espais en els exteriors", ha celebrat el president.

   Sánchez ha afirmat que es podrà tornar a "gaudir d'una vida en el carrer sense mascaretes" i ha agraït la disciplina de tota la ciutadania durant la pandèmia, el treball dels sanitaris i els servicis essencials.

   "Els nostres carrers, els nostres rostres, recuperaran el seu aspecte, i, per tant, vull dir-los que l'alegria de viure de la societat espanyola i de la societat catalana és l'alegria de viure dels seus representants en les institucions públiques i en el Govern d'Espanya", ha reivindicat.

   El cap de l'Executiu ha subratllat que el Govern aprovarà aquesta decisió perquè s'estan complint "fil per randa i escrupolosament" tots els objectius que s'havien marcat sobre la crisi sanitària.

   "Espanya avança, avancem, anem deixant arrere el que cridem nova normalitat el passat estiu i ens anem acostant la normalitat a seques", ha aplaudit.

   També ha enaltit la tasca del Govern durant la pandèmia, tant a nivell econòmic amb els ERTO, com l'estratègia de vacunació i la gestió del curs acadèmic evitant el tancament de les escoles, per la qual cosa ha assegurat que han donat una "eficaç resposta des de tots els àmbits de la pandèmia".

colaboracio