Publicado 24/05/2022 12:11

Sánchez assegura que Espanya "accelerarà" el procés parlamentari per a l'adhesió de Suècia i Finlàndia a l'OTAN

El president del Govern, Pedro Sánchez, durant la seua intervenció en el Fòrum Econòmic Mundial a Davos (Suïssa).
FERNANDO CALVO

MADRID, 24 May. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha traslladat hui que Espanya accelerarà el procés parlamentari per a aprovar l'adhesió a l'OTAN de Suècia i Finlàndia i que la voluntat política dels països membres és acollir-los.

En una intervenció al Fòrum Econòmic Mundial que se celebra a Davos, Sánchez ha assenyalat que complirà el compromís amb aquests dos països que ha qualificat com a "democràcies molt consolidades" i que, per tant, és "molt important" que estiguen tant a l'OTAN com a la Unió Europea.

Davant la pregunta de si Suècia i Finlàndia estaran a la cimera de l'Aliança Atlàntica que se celebra a Madrid a la fi de juny, Sánchez ha respost: "Per descomptat".

Així, ha indicat que en aquesta cimera es donarà la benvinguda als dos nous integrants, la qual cosa aportarà "estabilitat" a la UE i al futur de l'Aliança.

Sánchez ha apuntat que el missatge que eixirà de Madrid és que han d'enfrontar-se al desafiament que el president de Rússia, Vladimir Putin, està llançant al flanc aquest i també a les amenaces provinents dels països subsaharians. D'aquesta manera pensa que eixirà reforçada l'aliança entre les dos organitzacions.