Publicado 18/10/2021 10:31CET

Sánchez defèn retirar la inviolabilitat del Rei de la Constitució

El president del Govern, Pedro Sánchez, en la primera jornada del 40 Congrés Federal del PSOE, a la Fira de València, a 15 d'octubre de 2021, a València, Comunitat Valenciana (Espanya)
Jorge Gil - Europa Press

   MADRID, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha mostrat aquest dilluns partidari de retirar-li la inviolabilitat al cap de l'Estat que estableix la Constitució, tot i que ha reconegut que per a açò és necessari que el PP done suport a una reforma de la Carta Magna, un fet que veu improbable, segons ha confessat.

   "Jo ho he dit, crec que no és necessari que es reconega eixa condició, que és producte d'una altra època, una etapa legítima, però no una etapa d'una democràcia consolidada amb més de 40 anys d'història", ha explicat en una entrevista en la Cadena Ser, recollida per Europa Press.

   No obstant açò, a continuació ha reconegut que per a eixe tipus de reformes és necessari comptar amb el primer partit de l'oposició, i "dos no ballen si un no vol".

   A més, ha tornat ha defendre la necessitat que el Rei Juan Carlos done explicacions, en concret, sobre "les raons que li han portat a absentar-se d'Espanya i sobre el que s'està veient als mitjans de comunicació".

colaboracio