Publicado 18/10/2021 10:23CET

Sánchez defèn traslladar a altres comunitats institucions que ara estan a Madrid com l'Institut d'Oceonografia

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez
Rober Solsona - Europa Press

   MADRID, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dilluns en què s'ha d'obrir un debat sobre la descentralització per a donar oportunitats a diferents territoris i s'ha mostrat partidari, no només de l'instal·lació d'institucions de nova creació en altres comunitats, sinó també d'unes altres ja existents que "no té molt sentit que estiguen a Madrid".

   En una entrevista en la 'Cadena Ser', recollida per Europa Press, Sánchez ha posat d'exemple l'Institut Español d'Oceanografia com una d'eixes institucions que podria tindre sentit traure fora de Madrid, en línia amb el que ja va plantejar el president valencià, Ximo Puig, qui va proposar que seria millor situar-lo en ciutats com Vigo o Cadis.

   "Hem d'obrir un debat seré, lleial i honest per a donar oportunitats a diferents territoris", ha advocat Sánchez, i ha lamentat que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s'ho haja pres com un "atac".

   Aquesta descentralització forma part, segons ha explicat, de l'interés del Govern per aprofundir en la diversitat territorial que propugna l'Estat autonòmic que defèn el PSOE. "No es pot enfortir la democràcia si no va de la mà del reconeixement de la diversitat territorial", ha assegurat Sánchez.

   "Crec que el que hem de fer és aprofundir i perfeccionar el nostre Estat autonòmic perquè al final a Espanya, tant l'aprofundiment de la democràcia i la convivència com la descentralització i la diversitat territorial han anat de la mà", ha aprofundit.

colaboracio